HockeyNews
PLUS

Brynästränaren tillbakavisar spekulationer: "Mitt beslut"

(11835) Magnus Sundquist/Brynäs-Malmö
Tobias Sterner/Bildbyrån

Publicerad: 2 januari 2020

FacebookXWhatsApp

Brynäs gjorde om rollfördelningen i tränarstaben inför mötet med Malmö.

Huvudtränaren Magnus Sundquist betonar att initiativet kom från honom och ingen annan.

– Det är kul hur det spekuleras, att det kom uppifrån. Det var mitt beslut och det tog jag direkt efter träningen, säger Sundquist till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det går tungt resultatmässigt för Brynäs. Laget har tagit fyra poäng av 15 de senaste fem matcherna och har åtminstone tillfälligt tappat greppet om slutspelsplatsen.


Mot Malmö dagen före nyårsafton blev det förlust med 3-2.


– Det är mycket som grinar oss i ansiktet för det skulle vara en 2-0-ledning till oss på Linus Ölunds mål. Nu blir det ett annat utfall och en jävla märklig match, säger huvudcoachen Magnus Sundquist.


– Vi har gått igenom matchen och även Oskarshamnsmatchen (3-4 på straffar) här hemma bara för en vecka sedan. Det skulle ha varit tre-fyra noll till oss där vi går ut och kör över dem de första 20-30 minuterna. Men samtidigt blir det lite så med något mål och lite nerver i det.


– Vi går ut väldigt bra i matcherna, men får inte utdelning och då blir det lite nerver. Det är där vi är. Det var en lustig match, som ska vinnas.


Inför hemmamötet med Malmö dagen före nyårsafton gjorde Brynäs om i tränarstaben i fråga om coachernas sysslor under matchen.


Assisterande coachen Ove Molin har gått från att ha ansvar för scouting och analys till att ta över ansvaret för forwards medan Mikael Holmqvist fortsätter att coacha backarna. På så sätt har huvudtränaren Magnus Sundquist kunnat ta ett stadigare grepp om helheten istället för att främst sköta forwards.


LÄS MERBrynäs tar nytt grepp om coachningen – förändrar rollerna


– Jag tycker det var bra. Nu har det spekulerats i var beslutet kom ifrån och det är ganska kul hur det spekuleras. Men det var egenhändigt mitt beslut på morgonen. Det var inget snack om det. Jag tyckte det var det bästa för då kan jag påverka både forwards och backar mer och se helheten. Det togs emot bra av både Ove (Molin) och ”Honken” (Mikael Holmqvist) och (Michael) Sundlöv (sportchefen) köpte det också, säger Sundquist till HockeyNews.se och tillbakavisar därmed uppgifter i Aftonbladet där det hävdats att beslutet kom från Brynäs sportsliga ledning och inte från Magnus Sundquist.


Magnus Sundquist har på eget initiativ fått till en förändring i coachernas rollfördelning i Brynäs tränarstab. Foto: Bildbyrån.


– Jag tyckte det var jättefint och så fick vi resursen att ha Ove på rätt sätt och jag fick fokusera på det jag ska göra. Men det är kul hur det spekuleras, att det kom uppifrån. Det var mitt beslut och det tog jag direkt efter träningen. Det är inte att skönmåla något som någon påstår utan det var ett initiativ från min egen sida som jag tyckte kändes bäst.


Vad tänkte Sundlöv om ditt initiativ till förändringen?


– Han sa att det var jättebra, att det här styr ni. Vi var överens om att det var det bästa att göra. Det är väldigt prestigelöst och mottogs positivt.


Djurgårdens tidigare assisterande coach Stefan Nyman, som nyligen fick sparken från Lugano i Schweiz, är tillgänglig på marknaden och skulle kunna förstärka ett lag i behov av bra styrning på backsidan.


LÄS MERHär är coachen som den pressade SHL-klubben borde värva


Och enligt Aftonbladet kan Nyman bli aktuell för Brynäs.


– Jag hör allt om de grejerna och jag läser det också. Samtidigt kan jag inte fokusera på det. Är det sanning i det eller ej? Men det spekulerades i de här direktiven och det stämde inte. Sedan om det här stämmer, det kan inte jag sitta och bruka tid på. Man får jobba vidare och det är ingen än, fram till idag, i den sportsliga ledningen som har gått in och blandat sig i hur vi styr vardagen. Det har varit en arbetstro på alla sätt och vis, säger Magnus Sundquist lugnt.


– När det kommer förluster spekuleras det i saker och det är också journalisternas jobb. Jag kan inte förhålla mig till sånt som folk gissar sig till så länge det inte är något konkret.


Sundquist tillägger:


– Det här är inte första gången en tränare ifrågasätts, varken i Brynäs eller på andra ställen, när det svajar. Just att det är Brynäs då är det extra stort intresse i hela Sverige och extra intressant. Det är ju så.


Brynäs laddar för match mot Växjö på lördag och ska försöka släppa motgångarna som har varit och blicka framåt.


– Vi har sagt att vi ska fortsätta köra på så ska utdelningen komma. Det är skillnad om man inte ”vill”, då är det en tyngre uppförsbacke. Jag sa det senast: ”Fan, grabbar ni förtjänar bättre utifrån hur ni tar er an matcher”. Det är bara att jobba på.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)