HockeyNews
PLUS

Brynäs tar nytt grepp om coachningen – förändrar rollerna

(11781) Magnus Sundquist/Brynäs rollförändring
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 30 december 2019

FacebookXWhatsApp

Brynäs har tappat slutspelsplatsen och behöver börja jaga för att ta tillbaka den.

Inför matchen mot Malmö på måndagskvällen tar huvudtränaren Magnus Sundquist ett nytt grepp om tränarstabens arbetsfördelning i coachningen.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det blir förändringar i sättet att coacha Brynäs inför mötet med Malmö, som är något av en ödesmatch för Gävlelaget som genomgår en ny skakig tid i SHL.


Efter jul har det blivit förlust mot de båda bottenlagen Oskarshamn (3-4 hemma) och Leksand (2-4 borta). Brynäs har tre poäng upp till den tionde och sista slutspelsplatsen.


Huvudtränaren Magnus Sundquist har coachat forwards medan den assisterande coachen Mikael Holmqvist har skött backsidan. Den andre assisterande tränaren, Ove Molin, har haft hand om analys och scouting.


Men nu tänker Sundquist släppa forwardsbiten till Molin medan han själv tar ett övergripande ansvar.


– Jag vill ha en större överblick över både backar och forwards, över laget som helhet och annat som händer under matchen. Det är jag som är ytterst ansvarig för det här laget i med- och motgång, då vill jag kunna fokusera på hela laget och då blir den här fördelningen naturlig, säger Sundquist till Brynäs hemsida .


Förändringen ska inte ha en direkt koppling till förlusterna på slutet.


– Det här är något som jag har tänkt på en längre tid och nu känns det som ett bra läge. Vi har ett analysverktyg som fungerar jättebra, vilket gör att Oves roll kring scouting och analys av både vårt och motståndarnas spel inte behövs under matcherna på samma sätt som den gjorde i början av säsongen. När analyssystemet har blivit bättre har hans jobb under matcherna blivit mindre och mindre. Därför är det bättre att använda hans kompetens på det han är väldigt bra på, vilket är forwards, säger Sundquist.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)