HockeyNews
PLUS

Skadesmäll för Djurgården: "Fem-sex gubbar borta"

(11716) Djurgården skadelista dec 2019
Bildbyrån

Publicerad: 27 december 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgårdens skadelista växte i samband med förlusten i Växjö.

Huvudtränaren Robert Ohlsson räknar bort flera nyckelspelare inför mötet med Skellefteå i Globen.

– Det känns som vi brukar ha en fem-sex gubbar borta. Det är lite så det är, säger Ohlsson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Det blev en svidande förlust med 5–0 när Djurgården spelade mot Växjö i Småland på annandag jul.


Inför lördagens hemmamöte med Skellefteå i Globen är det tveksamt om någon av spelarna som saknades i torsdags kan spela redan på lördagen.


Till råga på allt fick forwarden Sebastian Strandberg nya problem med en skada som höll honom ur spel i tre matcher under andra halvan av november.


– Vi fick ett frågetecken på Strandberg så vi får se hur vi formerar laget i morgon. Han har tidigare haft problem med en ljumske så den krånglade lite för honom i går så han kunde inte genomföra den matchen, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson.


LÄS MERFlera frågetecken i DIF inför Växjö: ”Får se hur vi formerar laget”


Strandberg tränade inte på is under fredagen.


Målvakten Niklas Svedberg kämpar med en knäskada och har missat de tre senaste SHL-matcherna och har inte spelat sedan den 5 december. Situationen låter inte bra och kan leda till att Djurgården måste ut och värva en ny målvakt efter nyår.


– Vi har tänkt och hoppats att Niklas ska kunna hantera den skada han har och kunna gå i mål med säsongen med den. Men det ska funka för Niklas och det är en fråga om smärtgränsen. Robin (Jensen) var tvungen att operera sin knäskada, säger Ohlsson.


– Niklas har tränat tre pass och är på väg in och kommer att spela någon match ganska snart så får vi se hur han klarar av att hantera det. Om han klarar det är tanken att han ska klara sig hela vägen in i mål med det, annars måste han göra ett ingrepp så fort som möjligt. Det är ju så. Och skulle det bli ett ingrepp måste vi kanske titta på målvaktssituationen.


Djurgårdens huvudcoach Robert Ohlsson kastar nu också lite ljus över den förre NHL-backen Jason Garrisons skada, som har gjort att han precis som Svedberg har missat de senaste tre matcherna.


– Han var på väg tillbaka, men så på sista träningen vid jul drog han upp det igen. Det är det där med ljumskar och höftböjare att man måste vara försiktig. Han drog upp det och han kan tyvärr inte vara med  imorgon, säger Ohlsson.


Pratar vi om någon vecka ytterligare innan han är spelklar?

– Det blir nog efter nyår och vi trodde och räknade med att han skulle vara redo att köra den 26:e, men så hoppade han på isträningen före jul och då rev han upp det. Det är lurigt med den typen av skador.


– Nu vill man ha ihop gänget och få tåget att tuffa på och få alla åt samma håll, men nu blir det lite gubbar bort. Det är bara att tugga i, det är inte mer med det.


Djurgården har en tuff situation med frånvarande spelare på grund av skador. Foto: Bildbyrån.


Även Dick Axelsson lider av en skada som gjorde att han inte kunde spela mot Växjö.


– Dick har haft en sträckning i baksidan. Den har inte varit i speldugligt skick. Och jag kan inte säga om han kan spela imorgon eller inte. Det vet egentligen bara spelaren själva och det medicinska teamet. De vill spela, men det ska hålla också. Inte bara i en halv match utan hela säsongen in. Annars funkar det inte.


LÄS MERDjurgården formstarkast i SHL – skönt besked för Josefson


Forwarden Mattias Guter har ordinerats vila från spel till följd av ett antal smällar mot huvudet. Och Alexander Holtz är på junior-VM till och med den 5 januari.


– Det är lite stök. Under en säsong går det lite upp och ner. När alla är med då känner jag att då jäklar, men det gäller att alla ska vara med också… Vår grej är att få alla sitta i båten så att inte en tredjedel är på rehab eller på avstängningar. Det är mest det som hittills har gäckat oss. Det känns bra när alla är med. Men så har alla lag det, säger Robert Ohlsson.


Djurgården fick nyligen tillbaka lagkaptenen Jacob Josefson, som missade 18 matcher under hösten på grund av en fotledsfraktur.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)