HockeyNews
PLUS

Flera frågetecken i DIF inför Växjö: ”Får se hur vi formerar laget”

(11679) DIF
Bildbyrån

Publicerad: 25 december 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Det finns flera frågetecken i Djurgården inför annandagsmatchen mot Växjö. Laget kan tvingas att klara sig utan fem spelare.
– Vi får se hur vi formerar laget imorgon, säger tränaren Robert Ohlsson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av:
BAUHAUS – bygger svensk ishockey

Djurgården ligger åtta i SHL-tabellen efter halva säsongen och har fyra poäng upp till den sista direktplatsen till SM-kvartsfinalen.

På annandagen drar SHL i gång igen och för Stockholmarna väntar en viktig batalj mot formstarka Växjö på bortaplan. 

– De är på gång. De har spelat upp sig och blivit bättre och bättre. De har blivit lite målsnåla och spelat ett starkt försvarsspel. Defensivt måste vi göra jobbet, sen gäller det att ta sig in i ytan framför mål om vi ska få hurra, säger DIF-tränaren Robert Ohlsson.

Djurgården kan dock få tvingas klara sig utan hela fem spelare i matchen. Målvakten Niklas Svedberg, backen Jason Garrison samt forwarden Mattias Guter (hjärnskakning) är samtliga indisponibla till spel. 

Lägg därtill att Dick Axelsson och Olle Alsing är två frågetecken inför morgondagen. 

– Olle (Alsing) blev magsjuk på gymet idag, så det är inte så goda utsikter för honom. 

– ”Dicken” (Axelsson) har haft en sträckning på en baksida. Han kunde genomföra matchen mot Malmö, nu är det lite frågetecken imorgon. Det är alltid svårläst med Axelsson. Vi får se vilka som är hundra till start imorgon. 

De många avbräcken tvingar Robert Ohlsson att stuva om i laget. 

– ”Walle” (Walli-Walterholm) har varit grön sista veckan och är tillgänglig för spel. (Albin) Grewe är tillgänglig för spel. Vi får se hur vi formerar laget imorgon. 

Inför matchen mot Växjö vill Robert Ohlsson se ett bättre jobb framför mål. Det är framförallt några spelare han syftar på ska ta det jobbet. 

– Vi har stora forwards som Patrik Berglund, Henrik Eriksson och Anton Hedman som är stora starka killar, de ska kunna slå sig in från sargen och in framför mål. Det finns flera andra som ska dit, men de ska leverera i rusherna, i det böljande spelet. I ytterzonspelet tycker jag att ”Henke”, Hedman och Berglund är duktiga, den ytan är lite av deras kontor. 

Powerplaysspelet har varit en annan punkt Djurgården har jobbat hårt med den senaste tiden. I och med att Olle Alsing är ett stort frågetecken inför Växjömatchen ser Simon Johansson ut att få chansen på hans plats i powerplay. 

– En spelskicklig herre mot en annan spelskicklig herre. Skillnaden är att vi får in en rightskytt mot en leftskytt. Jag tycker Simon är jäkligt duktig offensivt, han har gjort det ruskigt bra hos oss. Det blir spännande att se. 

Se hela intervjun i spelaren ovan

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!