HockeyNews
PLUS

LISTA: Eftermiddagens hetaste premiärmatcher

(11690) Piteå - Östersund
Peter Skaugvold/Bildbyrån

Publicerad: 28 december 2019

FacebookXWhatsApp

En premiär är förstås het per definition, men när Hockeyettan återstartar med så väl Allettor som vårserier den här lördagen är det några matcher som kittlar lite mer än andra. Idag listar HockeyNews krönikör Mikael Mjörnberg matcherna som ni bör hålla lite extra uppsikt på.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Mörrum-Vimmerby (södra vårserien)
Båda lagen drömde om Allettan. Båda lagen har under säsongens gång sparkat den som var tilltänkt som huvudcoach. Båda gängen har tvingats byta ut eller tappat ett par bärande pjäser i laguppställningarna. Men det är nu det ska vända. Det är nu både Mörrum och Vimmerby hyser stora förhoppningar om att vinna vårserien och ta sig in i det åtråvärda playoff-spelet bakvägen. Den här matchen kan ge en väldigt god fingervisning om vilka det egentligen är som står bäst rustade för att lyckas.

Nyköping-Forshaga (västra vårserien)
Nyköping floppade storartat och sparkade Fredrik Mälberg. Forshaga bommade ganska grovt och har gjort sig av med Per Lundell. När de två gängen nu går in i vårserien för att återupprätta hedern har de valt att angripa tränarrekryteringen på två helt olika sätt. Nyköping plockade tillbaka Owe Holmberg, 66, en trygg pjäs som varit i Nyköpingshockeyn länge och fanns lägligt tillgänglig hos juniorerna. Forshaga drog nytta av att unge Dennis Hall, 30, fanns i krokarna och kunde installeras på tränarbänken. Nu möts de redan i premiären, de två gängen som bör ha mer att ge och som är stora favoriter till att knipa den där åtråvärda playoff-platsen.

Östersund-Piteå (norra Allettan)
Det är bara några veckor sedan Piteå gästade Östersund och plockade med sig samtliga tre poäng hem efter en gedigen insats. Nu möts de två gängen som förutspås tillbringa sin vår i toppen av den norra Allettan igen. Nu med aningen skilda förutsättningar. Piteå har hyrt ut Magnus Isaksson (till Skellefteå) och har Joakim Högberg på skadelistan. Östersund har värvat in Erik Rainersson och Justin MacDonald. Hur det påverkar styrkeförhållandena återstår att se, men det här är en oerhört viktig match för att sätta sig i respekt och få en flygande start på Allettan.

Kallinge/Ronneby-Visby/Roma (södra Allettan)
Det finns väl egentligen inte särskilt mycket till rivalitet mellan Gotland och Blekinge, men det blåste upp till storm en aning ifjol. Ni minns hur Visbys utrustning blev kvar på Arlanda och matchen i Soft Center Arena fick ställas in och hur klubbarna sedan ”bråkade” över hur matchen skulle kunna spelas om. I Visby tyckte man (med all rätt) att KRIF bölade stort över en situation som i själva verket straffade öborna hårdare (ekonomiskt). I Blekinge tyckte man att det var Visby som fick rätta sig efter de förutsättningar som fanns i och med att det var de som (indirekt) skapat situationen. Det var ganska hett. Nu möts de igen. Två lag som går in i Allettan med tydlig jokerstatus. Det är bara att hoppas att Visby får med sig utrustningen den här gången.

Mariestad-Troja/Ljungby (södra Allettan)
Minns tillbaka till säsongen 16/17. Playoff 3. Mariestad hade storsatsande favoriten Troja/Ljungby på gaffeln efter att Douglas Lögdal avgjort i sudden hemma och laget gjort en heroisk insats på bortaplan. Det var 2-2 in i slutsekunderna i Ljungby Arena och mäktiga Troja var i gungning. Det var då det som inte fick hända inträffade. I matchrapporten står det att avgörandet till hemmalagets fördel via Tobias Törnkvist föll 19.59. Men i själva verket var det ju så att domaren Johan Magnusson tappade smak, hörsel, känsel och syn i ett och samma ögonblick och godkände en puck som passerade linjen långt efter att slutsignalen ljudit. Det avgjorde hela matchserien och i Mariestad har man inte glömt... Lägg till det att det är två av de stora favoriterna i i hela ligan. Två lag med mäktiga trupper som verkligen borde ta sig till kval. Häftigare premiär kan det inte bli. Det är ingen tvekan kring var jag riktar mina mest intensiva blickar i eftermiddag.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)

Följ ämnen i artikeln