HockeyNews
PLUS

De får chansen i Juniorkronornas powerplay: "Finns många alternativ"

(11578) Montén
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 18 december 2019

FacebookXWhatsApp

UPPSALA. Det dröjde till lägrets sista träning innan Juniorkronorna tränade på special teams.
För HockeyNews.se berättar förbundskapten Tomas Montén om tankarna bakom de två powerplayformationer ledningen valt.
– Vi har testat och sagt att vi går med de här på första matchen, sedan är det inte säkert att vi kör det här hela tiden, säger han.

JVM-2020 i Tjeckien presenteras av:

Oddsen på JVM hittar du här – UNIBET 

CCM #CCMStickFitter #OnePieceBoot 

IQ Fuel Make you better, for real!

Juniorkronornas läger i Uppsala inför JVM avslutades under onsdagen med ett sista ispass och senare under dagen en medieträff.

Efter totalt fyra ispass under måndag och tisdag hade laget ännu inte tränat någon form av special teams, mycket beroende på att spelare anslutit till laget sent.

Under onsdagens träning var det däremot stort fokus på spelet i numerärt överläge.

– Det är alltid svårt i början, för alla vet vad vi söker. Vårt boxplay vet exakt vad vi gör så de kan ju ställa sig där men det är ändå viktigt att försöka hitta grunder och det är ju skickliga spelare, i grund och botten är det det som avgör om det fungerar eller inte, säger Montén och fortsätter:

– Vi försöker ge dem lite grunder, en grundplåt. Det viktigaste är att vi har våra områden, hittar avslut och är aggressiva på andrapuckar och tekningar. Det är det som avgör om man får ett bra powerplay tycker jag.

LÄS MER: Här tränar supertalangen extra: "Viktigt att hälsan fungerar" 

Juniorkronorna fokuserade mycket på special teams under lagets sista träning i Uppsala. Foto: Alexander Nilsson/HockeyNews.se

Två olika formationer fick chansen att spela ihop sig före och under träningen.

I den ena var det Rasmus Sandin som stod på blålinjen och hade Nils Lundkvist till höger om sig, Samuel Fagemo i den vänstra tekningscirkeln, David Gustafsson centralt framför mål och så Nils Höglander som ofta höll till nere vid förlängda mållinjen.

I enhet nummer två var det Victor Söderström som skötte spelet från blålinjen, Alexander Holtz sköt från vänstra tekningscirkeln, Nikola Pasic och Jonatan Berggren fanns till höger i zon och i mitten fanns Linus Nässén.

– Vi har testat och sagt att vi går med de här på första matchen, sedan är det inte säkert att vi kör det här hela tiden. Det finns många andra alternativ också. Det är lite utifrån hur de spelar i sina klubbar och lite hur de spelade i fjol, säger Tomas Montén om valet av spelare.

LÄS MER: Utmaningen – en större roll: "Behöver spela så mycket som möjligt" 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!