HockeyNews
PLUS

Här tränar supertalangen extra: "Viktigt att hälsan fungerar"

(11572) Lucas Raymond
Henrik Sjöberg / HockeyNews.se

Publicerad: 18 december 2019

FacebookXWhatsApp

UPPSALA. Frölunda supertalang Lucas Raymond fick till slut klartecken att åka på JVM.
Under onsdagen gjorde han sitt första ispass med Juniorkronorna i Uppsala, efter att han haft en jobbig period när det varit osäkert kring hans medverkan.
– Klart att det är jobbigt så klart, för man vill ju spela, men samtidigt är det viktigt att hälsan fungerar också och det var skönt att det löste sig, säger Raymond till HockeyNews.se.

JVM-2020 i Tjeckien presenteras av:

CCM #CCMStickFitter #OnePieceBoot 

IQ Fuel Make you better, for real!

Det har varit stora frågetecken kring Lucas Raymonds medverkan i det stundande juniorvärldsmästerskapet i Tjeckien efter att han ådragit sig en sjukdom som höll honom borta från Juniorkronornas läger i Uppsala under hela måndagen och att han missade lagets träningar under tisdagen.
Efter lagets andra ispass under tisdagen meddelade däremot förbundet att de fått grönt ljus för att kalla in Raymond som anslöt till resten av laget på hotellet i Uppsala under tisdagskvällen.

På onsdagsförmiddagen gjorde han sedan sitt första träningspass med laget.

– Det är grymt kul. Det är skönt att vara här och det ska bli riktigt kul att spela, säger han till HockeyNews.se efter träningen.

Att missa de inledande träningarna och aktiviteterna med laget var såklart tungt för jättetalangen.

– Klart att det är jobbigt så klart, för man vill ju spela, men samtidigt är det viktigt att hälsan fungerar också och det var skönt att det löste sig, säger Raymond,

När fick beskedet att du kunde komma hit?

– I går.

Hur orolig har du varit?

– Det är klart att det aldrig är kul när man inte vet, men jag har haft en bra dialog med Frölunda och de har varit tydliga, hjälpt mig bra och stöttat mig.

LÄS MER: Utmaningen – en större roll: "Behöver spela så mycket som möjligt" 

Lucas Raymond hann med ett ispass med Juniorkronorna under lägret i Uppsala. Foto: Alexander Nilsson/HockeyNews.se.

LÄS MER: Björnfot på ny guldjakt: Det här kan bli något bra  

Under det första ispasset var Raymond inte delaktig när laget tränade special teams, vilket var det stora fokuset på onsdagens träning.

Innan träningen var han med och värmde upp målvakterna tillsammans med en handfull övriga spelare.

– Det kändes bra, jag har ju varit på is lite mer än en vecka så det känns bra och det är bara fortsätta jobba, säger Frölundatalangen.

När träningen gick mot sitt slut och det spelades tre mot tre i en av ytterzonerna körde Raymond själv tillsammans med assisterande förbundskaptenen Joel Rönnberg.

– Ja, jag känner att jag vill få igång skridskoåkningen. Jag var inte med på allt så det var skönt att köra lite extra, säger Raymond.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!