Färjestadscoachen hintar om en glad nyhet från klubben


18 december 2019

Per Åslund återhämtade sig efter en svår hjärnskakning och spelar nu topphockey för Färjestad.

Därför hoppas och tror tränaren Johan Pennerborn att det kommer glada nyheter från Karlstadsklubben inom kort.

– Han är en väldigt komplett ishockeyspelare, säger Pennerborn till HockeyNews.se.


SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


Trotjänaren Per Åslund fick större delen av förra säsongen förstörd av en hjärnskakning. Men efter en anmärkningsvärd återhämtning och rehabilitering är den 33-årige Färjestadsforwarden i väldigt fin form.


Med sina 21 poäng (10 mål, 11 assist) på 24 matcher är han trea i Färjestads interna poängliga.


LÄS MERFBK-forwarden hittade en väg tillbaka efter svåra hjärnskakningen


I tio andra SHL-lag hade han varit poängkung med den poängskörden. Så det är inte så konstigt att Färjestads huvudtränare Johan Pennerborn anser att Per Åslund har mycket hockey kvar på SHL-nivå efter det att kontraktet går ut till våren.


– Det tycker jag definitivt att han har visat under hösten. Jag har sagt ett bra tag att han för mig kanske är SHL:s mest underskattade spelare, säger Pennerborn till HockeyNews.se.

Färjestads Per Åslund (t h) ser ut att vara nära ett nytt kontrakt med klubben. Foto: Bildbyrån


– Han har erfarenheten och rutinen, han åker skridskor bra, han är stark på puck, han är noggrann med puck. Han kan spela fem mot fyra, han kan spela fyra mot fem, han kan spela fem mot fem. En väldigt komplett ishockeyspelare.


Per Åslund har spelat 572 SHL-matcher för Färjestad i grundserien och har gjort 291 poäng (133 mål, 158 assist). Som mest har han gjort 39 poäng (19 mål, 20 assist) under en säsong och det har han chansen att toppa den här säsongen.


– Vissa hävdar att han inte har spelat bättre ishockey, men det ska jag låta vara osagt. Jag tycker att den tiden jag har har haft Per och nu är vi inne på fjärde året ihop så är det en väldigt komplett ishockeyspelare.


Och nu är Per Åslund, enligt uppgift, aktuell för en kontraktsförlängning. Hans namn finns på general managern Peter Jakobsson lista över spelare att behålla.


– Det både hoppas jag och tror jag att han gör, säger Johan Pennerborn utan att avslöja hela sanningen.


LÄS MERForwardens succé efter tunga tiden: ”Varje match är riktigt rolig”


Per Åslund är en i raden av kulturbärare och starka representanter för Färjestad, som är den enda SHL-klubb som värmlänningen har spelat för under sin karriär.


– Det är precis det en annan tänker. Det är precis så vi ser honom. Han har varit jätteduktig under hösten och jag är väldigt glad för Pers skull och för Färjestads, att han blev kvitt sin skada. Jag ska skicka med en passning till vårt medical team också som har gjort ett jättejobb. Du skulle bara veta hur många timmars arbete som är nedlagda på en sån skada. Det är beundransvärt.