HockeyNews
PLUS

Har redan värvat spets – men än är de inte nöjda

(11568) Mariestad jubel
Skärmdump Stay-Live Mariestad

Publicerad: 18 december 2019

De värvade nyligen Lukas Söderlund från Växjö som spets inför Allettan, men Mariestad är inte nöjda. Dörren står fortfarande öppen för mer förstärkning till den storsatsande klubben.
– Det är ännu mer spets, spelare som kan avgöra de viktiga matcherna, säger sportchefen Carl Johansson till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Nyligen kunde Mariestad presentera forwarden Lukas Söderlund, som den gångna säsongen gjorde 22 mål för Grums och den här hösten huserat i Växjös J20-lag, som spetsförstärkning inför Allettan. Men han kanske inte blir ensam. Blir insamlingen till den så kallade ”supporterspelaren” framgångsrik hintar klubben om att det kan komma mer förstärkning.

– Jag har ögonen öppna hela tiden, sen är det inte säkert jag kommer ta in någon, men dyker det upp något intressant så, säger sportchefen Carl Johansson.

Vad är det framförallt du söker?
– Det är ännu mer spets, spelare som kan avgöra de viktiga matcherna. Söderlund kommer bomba in mål, men man måste ha i åtanke att han bara är 19 år, vi kan inte luta hela staden mot honom.

Är det framförallt på back- eller forwardssidan du vill hitta den spetsen?
– Det får vi se lite, jag är inte helt säker på den pucken. Dyker det upp en back av den typen vi behöver plockar jag in honom och är det en riktigt spetsig forward kanske jag nyper honom. Men det ska passa in om man ska plocka in någon sent. Jag kommer inte ta in någon Lucas Venuto eller något sådant, det måste passa in.

– Det är lite nu vi ställs inför svar, hur håller vi? Var ser vi de allvarliga bristerna? Där kan jag känna att vi inte riktigt testats i grundserien. Vi har lite tid på oss till fönstret stänger 15 februari.


Tittat på en återvändare?
Mariestad, som slutade som seriesegrare i den västra serien, har en imponerande uppställning av forwards med så väl spets som rutin. Sett från utsidan är det kanske backsidan som saknar en sista pusselbit. Den är spelskicklig, men är den tillräckligt tuff?

– Det är kanske en Morgan Hassel- eller Kenny Källström-typ vi skulle behöva, den typen av backar som gör det svårt att komma in på mål, är det något vi saknar så är det en sådan. Men de är otroligt svåra att hitta, för de ska ju gärna kunna slå ett förstapass också.

De tre senaste säsongerna fyllde Albin Hernod lite av en sådan roll i klubben, men han försvann till Hockeyallsvenskan och Kristianstad inför den här säsongen. Där har det dock blivit sparsamt med speltid och 24-åringen har bitvis varit utlånad till Mörrum. Ett Mörrum som efter jul ska spela vårserie.

Är Hernod något ni kikat på att försöka locka tillbaka?
– Hernod försvann sent och oväntat från våra planer inför säsongen, jag hade nästan skrivit in honom i lagbygget redan. Jag har koll på honom, men det är många parametrar som ska spela in för att det ska bli affär.

Har du pratat med Kristianstad?
– Nej, jag har inte snackat med dem.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS