HockeyNews
PLUS

Tuffa skadesmällar i Djurgården – flera nya avbräck

(11525) Mattias Guter/Niklas Svedberg
Mattias Ek/HockeyNews.se/Bildbyrån

Publicerad: 16 december 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgårdsforwarden Mattias Guter blir borta på obestämd tid på grund av en hjärnskakning. Han har fått flera smällar mot huvudet.

Dessutom missar minst en av två försvarsjättar Djurgårdens match mot Brynäs.

SHL presenteras av:

BAUHAUS bygger svensk ishockey 


När Djurgården tränade på is på måndagen på Hovet satt Djurgårdsforwarden Mattias Guter i träningsoverall på läktaren utan att kunna vara med.


Bredvid sig hade Guter den förra Djurgårdsstjärnan Andreas Engqvist, som har tvingats avsluta sin hockeykarriär på grund av flera tuffa smällar mot huvudet med hjärnskakningar som följd.


– Guter har ont i huvudet. Han är inte tillgänglig för spel. Vi får se hur länge han blir borta eftersom han tyvärr har fått en smäll i pallet, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson på lite typiskt Stockholmsvis till HockeyNews.se.


Mattias Guter, 31, är Djurgårdens senaste målskytt i SHL och var den som gjorde målet i 2–1-förlusten borta mot Frölunda före landslagsuppehållet den 5 december.


Han har gjort tre mål och tre assist på 22 SHL-matcher den här säsongen.


– Vi får se vart det tar vägen. Just nu är han inte tillgänglig och han kommer inte att spela den närmsta tiden. Det är lite synd för oss.


Djurgårdsmålvakten Niklas Svedberg är skadad och missar minst två matcher. Foto: Bildbyrån.


Ett annat tungt avbräck för Djurgården är målvakten Niklas Svedberg, som inte kommer att spela i någon av matcherna före jul.


– Svedberg kommer inte att spela den här veckan. Han har en skada som vi egentligen vill rehabilitera så att vi kan få ha honom resten av säsongen. Men han har en liten skada som stör honom lite, så då tar vi bort honom en vecka, säger Djurgårdscoachen Robert Ohlsson.


LÄS MERDen efterlängtade Djurgårdsnyheten: "Han vill köra"


Det innebär att Svedberg varken spelar mot Brynäs eller Malmö på tisdag och torsdag. Nyförvärvet från Timrå hade problem i början av säsongen med en benskada.


Är det en ny skada?


– Nygammalt, säger jag. Han är 30 bast, då finns det skavanker. Men tanken är att han är borta den här veckan och sedan ska kunna gasa resten av säsongen.


Med en räddningsprocent på 91,93 är Niklas Svedberg femma bland SHL:s målvakter. Svedberg har spelat 18 av 24 matcher från start.



Nu lutar sig Djurgården istället emot Karri Rämö, som har spelat sex SHL-matcher från start, och han backas upp av junioren Lucas Rheyneuclaudes.


– Karri spelar jättebra och är jättenöjda med honom och Lucas är en jättespännande framtidskille. Alla lag kommer att sakna en spelare som Niklas, så det är inget konstigt med det, säger Robert Ohlsson.


Sedan tidigare är knäskadade målvakten Robin Jensen på skadelistan och han riskerar att bli borta hela säsongen. Djurgården har även ett frågetecken för backen Jason Garrison, som riskerar att missa matchen mot Brynäs.


– Garrison är dag till dag och jag vet inte hur det blir med Jason imorgon. Vi får se där.


Erik Walli-Walterholm ska kunna göra comeback, även om han klev av måndagsträningen efter en smäll mot munnen. Och som HockeyNews.se har berättat ser lagkaptenen Jacob Josefson ut att spela mot Brynäs efter 18 matchers frånvaro.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)