HockeyNews
PLUS

Rasmussen utsedd till bäste forward – men Johansson snuvad

(11518) Dennis Rasmussen/Tre Kronor
Bildbyrån

Publicerad: 16 december 2019

FacebookXWhatsApp

Tre Kronor vann Channel One Cup i Moskva.

Lagkaptenen Dennis Rasmussen blev utsedd till bästa forward i turneringen. Men värdnationen Ryssland behöll målvaktspriset på hemmaplan…

Lars Johansson, till vardags reservmålvakt i KHL-klubben CSKA Moskva, hjälpte Tre Kronor till vinster mot både Ryssland (4-3) och Tjeckien (2-1) i sin hemmaarena i Moskva.


Det räckte för att Tre Kronor skulle stå som slutsegrare i Channel One Cup.


Men trots Lars Johanssons storspel gick priset till hans ryske konkurrent i CSKA Moskva och i landslagsturneringen – Ilja Sorokin.


Lars Johansson vann 100 procent av matcherna med Tre Kronor i Moskva och tog nästan 94 procent av skotten. Foto: Bildbyrån.


Johansson startade både mot Ryssland och Tjeckien, vann båda matcherna och tog 60 av 64 skott (93,75 procent). Sorokin började på bänken mot Tre Kronor och byttes in vid 3-0-underläge i 4-3-förlusten.


Sedan spelade Sorokin i straffsegern mot Tjeckien och han nollade Finland i Sankt Petersburg i 2-0-segern i utematchen på Gazprom Arena där det var 67 677 åskådare.


– Vilken procentandel av de finska skotten som var farliga? Det är svårt att säga direkt efter matchen, det måste du analysera först. Det fanns ett par farliga lägen, men i allmänhet kom skotten från ett genomsnittligt avstånd, och jag såg pucken vid skottögonblicken. Vi firar inte segern i den här matchen, för vi vann inte själva turneringen, säger Sorokin, enligt Allhockey.ru.


LÄS MERMattias Ek: Två starka svenska segrar – de här var bäst i Tre Kronor


Nej, Ryssland blev tvåa och det var Tre Kronor som vann turneringen. Den svenska lagkaptenen Dennis Rasmussen, som blev tvåmålsskytt i 3-1-segern mot Tjeckien, utsågs till bästa forward i Channel One Cup.


Den ryska stjärnan Kirill Kaprizov blev utsedd till MVP i turneringen medan Igor Ozjiganov blev vald till bästa back.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)