HockeyNews
PLUS

Topplagets smäll: Kreativ poängspelare missar halva Allettan

(11475) Fabian Ilestedt
Magnus Ekeros

Publicerad: 13 december 2019

FacebookXWhatsApp

Seriesegraren i Hockeyettan södra, Nybro Vikings, har drabbats av ett tungt avbräck inför Allettan. Nyckelspelaren Fabian Illestedt ser ut att bli borta i minst sex veckor, vilket kan innebära en comeback i slutet av januari.

Presenteras av Coolbet – odds från Hockeytvåan till SHL

Efter att inte lyckats spela till sig ett permanent kontrakt med AIK i somras valde den irrationelle forwarden Fabian Ilestedt att återvända till Nybro Vikings. Där har Ilestedt tillsammans med Sebastian Borg och Fredrik Strömberg bildat en av Hockeyettan södras bästa kedjor i det Nybro, som sett till förhandstipsen, något överraskande blev seriesegrare.

Under hösten har Ilestedt snittat en poäng per match. Men nu blir det inte något hockeyspelande på ett tag.

Enligt uppgifter till HockeyNews.se är handskadad och det ska röra sig om minst sex veckors skadeperiod, något som Barometern var först med att skriva om. Sex veckor innebär att Fabian Ilestedt missar stora delar av Allettan, som drar i gång den 28 december.

LÄS MER: Så här spelas troligen Allettorna 

Enligt Barometern kan ersättaren bli en hemvändare. Snabbskrinnaren William Quist, som nyligen lämnade engelska Nottingham Panthers, har fått en förfrågan från moderklubben. Intresset är ömsesidigt, men ännu har inte Quist bestämt sig om framtiden

– Läget är väl ganska oförändrat på så sett jag fortfarande är jätteintresserad av att komma till Vikings och slutföra säsongen. Men just nu har jag saker på det privata planet som måste fixas. Jag är inte 20 längre, kan inte packa necessären och sticka bara, säger William Quist till tidningen.

Den 30-årige forwarden har ett gäng med säsonger i Hockeyallsvenskan i både Björklöven och Almtuna i bagaget.

Senaste säsongen William Quist spelade i Nybro var 2010/2011, då han gjorde 25 poäng på 41 matcher i Hockeyettan.

William Quist kan komma att förstärka Nybro inför Allettan. Foto: Bildbyrån

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)