HockeyNews
PLUS

NHL-coachen sparkas – även svensken får lämna

(11459) Pete DeBoer
Bildbyrån

Publicerad: 12 december 2019

FacebookXWhatsApp

Ännu en NHL-coach har fått lämna sitt uppdrag. Denna gången är det San Jose Sharks huvudtränare Pete DeBoer som, tillsammans med en stor del av sin tränarstab, får kliva åt sidan.
Beskedet innebär även att den svenske målvaktstränaren Johan Hedberg får lämna laget. 

Det är avskedstider i världens främsta hockeyliga. Ett stort antal NHL-coacher har av olika anledningar fått lämna sina uppdrag under de senaste månaderna. Denna gången är det dock på sportsliga grunder som San Jose Sharks väljer att göra sig av med Pete DeBoer och flera av hans assisterande tränare.

– När du har haft en nivå av tidigare framgång, förändring är aldrig enkelt, men vi känner att det här laget är kapabla av mycket mer än vi har visat såhär långt och att en ny röst behövs, säger general manager Doug Wilson i ett uttalande.

LÄS MER: Ny NHL-tränare får sparken efter dålig uppträdande: "Oprofessionelt"

Utöver DeBoer så får även flera av de assisterande tränarna kliva åt sidan för Bob Boughner och hans nya tränarstab. Den nye coachen återvände till Kalifornien inför säsongen efter att ha fått sparken från sitt uppdrag i Florida Panthers under fjolåret. 

Bland de som får lämna återfinns den svenske målvaktstränaren och den tidigare NHL-målvakten Johan Hedberg. Ersätter honom gör Sharks tidigare stormålvakt Jevgeni Nabokov som kommer att ta över ansvaret för burväktarna i San Jose.

– Man känner sig inte trygg när det går så här dåligt för laget kontra de förväntningar vi har på oss. Det är svårare att göra sig av med tio killar än en coach, så det är logiskt att sådana här beslut fattas. Coacherna faller som flugor i höst, tyvärr, säger Hedberg till SportExpressen


  LÄS MER: 
Nolltolerans i NHL efter övergreppen: "Hårda straff"

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)