HockeyNews
PLUS

"Hade varit som att förlora ett Vasalopp på mållinjen"

(10209) Fredrik Johansson, Halmstad Hammers
Niclas Jönsson/Bildbyrån

Publicerad: 11 december 2019

FacebookXWhatsApp

Avgörandets tid är inne. Ska Halmstad, som har legat på Allettan-plats under hela hösten, lyckas knyta till säcken? 

Svaret är ja om du frågar Halmstadtränaren Fredrik Johansson.

 Vi känner oss väl förberedda, säger Fredrik Johansson inför bortamatchen mot Borås.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Det är inte tid för att deppa. Halmstad har lagt smällen mot Kalmar bakom sig. Nu är det full laddning inför avgörandet på onsdagskvällen. 

 Jag säger så här: Vi hade ett bra snack i lördags och pratade igenom matchen. Vi var naturligtvis inte nöjda. Kanske drabbades vi av nervositet eller något liknande. Helst hade vi spelat Boråsmatchen redan direkt på söndagen. Vi har haft Allettan-status i 21 omgångar och vi ska ha den efter 22 med. Annars hade det varit som att förlora ett Vasalopp på mållinjen, säger Fredrik Johansson till HockeyNews.se.

Halmstad har en poäng att gå på, jämfört med Kalmar HC. Dock har Kalmar bättre målskillnad, vilket innebär att Halmstad måste ta full pott mot Borås om Kalmar vinner. 

 Vi är ödmjuka inför den uppgiften och vet att Borås har gjort det bra många gånger. Det är ett tungt lag att möta, samtidigt är vi ödmjuka inför uppgiften och är väl förberedda inför matchen. Kan vi spela som vi gjorde borta mot Nybro så blir vi svårslagna, säger Johansson.


Kalmar lär ta tre poäng va?
 Jag tror att Kalmar tar tre poäng. De har lassat in allt för att gå till Allettan och har stora krav på sig att lösa den biffen. Vi har gjort det fantastiskt bra och ska avsluta på ett fint sätt.

Läget i Halmstadtruppen är positivt. Backen Tom Johansson är tillbaka efter höstens tunga huvudskador. Även forwarden Oscar Jakobsson återvänder efter att ha varit sjuk. 

 Vi får se hur vi ska formera laget. Jag har en del att pussla med, men det är bara positivt. 

Hur tänker du kring målvaktsvalet mot Borås?

 Anton (Malmborg) hade det tuff senast. Crispin (Jacob) har jobbat hårt och närmat sig hela tiden. Det blir ett tufft beslut att ta, säger Fredrik Johansson.

På lördag har Halmstad julfest, det skulle smaka mumma för hallänningarna att fira en historisk Allettan-plats då.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)