HockeyNews
PLUS

LISTA: Fyra klubbar som kan skriva Allettan-historia

(10169) Halmstad
Bildbyrån

Publicerad: 7 december 2019

FacebookXWhatsApp

Vilka lag som kommer ta sig vidare till Allettan börjar klarna mer och mer för varje omgång som avverkas. Då går också att konstatera att det skrivs en hel del historia. I dag listar HockeyNews krönikör Mikael Mjörnberg fyra lag som genom att ta sig vidare eller missa Allettan kan stå eller står för tydliga trendbrott.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Vimmerby
Missar Allettan för första gången
Varje år sedan de tog sig upp i Hockeyettan inför säsongen 11/12 har Vimmerby tagit sig vidare till Allettan. Men så blir det inte i år. Visst är söderserien anno hösten 2019 riktigt stark med många lag om budet, men det är ändå att betrakta som en liten flopp att Vimmerby inte fixar en plats i Allettan.

Det är ett ordentligt kliv tillbaka för föreningen som trots allt har ambitioner om att tillhöra den yppersta toppen. Ifjol vann laget serien, i år svarar man för ett historiskt svagt grundserieresultat.

Tranås
Kan (med största sannolikhet) ta sig vidare från den södra grundserien
Det har varit som ett mantra, när Tranås spelat i den västra serien har man förhållandevis behagligt kunnat glida vidare till Allettan, när de spelat i den södra har de haft betydligt tuffare och gått bet.

Det säger naturligtvis ganska mycket om klassen på de två serierna i förhållande till varandra, men också en hel del om vilken utveckling Tranås svarat för de senaste säsongerna.

Laget har blivit mycket stabilare och när man nu är tillbaka i söderserien lyckas man också bemästra den. De två senaste försöken har slutat med sjätteplatser. Nu tar man sig vidare till Allettan. Förmodligen utropas Äntligen! i Stiga Arena.

Halmstad
Kan ta sig till Allettan för första gången
Det kan låta märkligt, men Hammers har faktiskt inte lyckats ta sig vidare till Allettan en enda gång sedan de tog klivet upp i Hockeyettan inför säsongen 09/10.

De har varit nära några gånger, men alltid snubblat på mållinjen och de bästa resultaten är att de lyckats ta sig vidare till playoff några gånger via fortsättningsserien. Väl i slutspel har man dock heller aldrig varit särskilt framgångsrika.

Skulle Fredrik Johanssons mannar lyckas stå hela distansen ut och förvalta höstens storartade succé till att ta en Allettan-plats skulle det vara ett stort trendbrott för föreningen. Håller nerverna i slutomgången?

Teg
Första gången till Allettan under nuvarande serieutformning
Teg tog sig till Allettan säsongen 12/13, men då såg serieupplägget ut på ett helt annat sätt med de norra lagen uppdelade i två olika serier. I den serie, betitlad A, som Teg spelade i tog sig fyra av sju lag vidare till Allettan.

På så vis kan man säga att årets åstadkommande är betydligt större. Laget blev klart för Allettan med flera matcher kvar att spela och avancerar för första gången i nuvarande serieupplägg vidare till den ädlare serien efter jul.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)