HockeyNews
PLUS

Kompisen försöker locka Olle Liss: "Jag pratar med honom”

(11314) Dennis/Olle
Bildbyrån

Publicerad: 5 december 2019

FacebookXWhatsApp

KRISTIANSTAD. Nykomlingen Kristianstads målskytte hackar för tillfället. Nu försöker forwarden Dennis Svensson locka kompisen och tillika skarpskytten Olle Liss till klubben.
– Skulle han komma så är det en målgörare och det behövs alltid, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet – odds från Hockeytvåan till SHL

Under onsdagen förlorade Kristianstad sin åttonde match på de nio senaste när rivalen Tingsryd kom på besök i Kristianstads Ishall. 

– Det är tungt, men det är bara att ta sig upp på hästen igen. Det kommer nya matcher, så det är nya tag bara, säger forwarden Dennis Svensson.

I och med konkurrenterna Västervik och Södertäljes segrar under onsdagen har Kristianstad plötsligt blandat sig i bottenstriden. Det skiljer nu bara fyra poäng ner till kvalstrecket. 

.– Det är ingenting att lägga fokus på. Det är nästa match och nästa byte som gäller, det handlar om att vinna kamperna så kommer poängen komma, säger han.

Är det baksmällan från avancemanget som slagit till?

– Det brukar väl vara så med nykomlingar, man går som tåget i början… och det var många som hade dålig koll på vårt lag. Desto längre serien går börjar de andra lagen granska och respektera oss mer. Vi har bevisat att vi kan slå alla lag, då tycker jag att vi borde kunde göra det igen. 

Hur ska ni vända det här?

– Vi måste börja vinna matcher, det är så man vänder det. Hade jag haft det svaret hade vi väl vänt på det. Vi får gå igenom allting som hänt, men det är viktigt att vi inte ger upp, för vi har fortfarande bra go i laget. 

Är det självförtroende som saknas?

– Nej, det tycker jag absolut inte. Jag tycker vi har ganska bra självförtroende. Vi har gjort många bra matcher fast att vi förlorat, det får vi inte glömma. Vi hade läge att kvittera i dag (läs igår) också, men sätter inte våra chanser. Det är där problemet är för tillfället. 

Det Dennis Svensson syftar på är förstås effektiviteten. Kristianstad skjuter och skapar chanser, men tar sig allt för sällan in i de farliga ytorna framför mål. 

– Så är det. Samtidigt har vi en del chanser, vi hade något öppet mål idag (läs igår) och det gäller att trycka dit chanserna när du får dem. Så enkelt är det, säger han. 

En som ryktats vara aktuell för en återkomst är forwarden och tillika skarpskytten Olle Liss, en nära vän till Dennis Svensson.

Försöker du att locka hit honom?

– Ja, jag pratar med honom i bland. Vi får se hur det blir med det, det är inte jag som har hand om det. Men visst, skulle han komma så är det en målgörare och det behövs alltid. 

Så sent som förra säsongen spelade Olle Liss SHL-hockey med Rögle. Nu är han kontraktslös. Foto: Bildbyrån

Hur skulle det bli att få spela med honom igen?

– Den dagen han kommer får vi se. Innan dess har jag inget svar på det. 

Dennis Svensson återvände till Kristianstad som ett spetsförvärv från Djurgården inför säsongen och står noterad för 14 poäng på 27 matcher. Han är inte helt nöjd med sitt spel efter första halvan av säsongen. 

– Det har varit lite som för laget. Jag har gjort bra matcher i bland, ibland mindre bra. Jag tycker att jag måste höja min jämnhet, det ska inte vara massa dalar och toppar, säger han. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)