AnnonsUppgifter: Här ser Olle Liss ut att hamna


29 november

Succé i SHL med Rögle och spel i Tre Kronor för ett och ett halvt år sedan. Sedan dess har karriären gått i stå för skarpskytten Olle Liss.
Efter att ha fått kicken från sin österrikiska klubb pekar nu uppgifter till HockeyNews.se att Olle Liss hamnar i HockeyAllsvenskan.


Annons

Presenteras av Coolbet – odds från Hockeytvåan till SHL 

Han fick nyligen sparken från österrikiska Dornbirn. Nu talar det mesta för att 27-årige masen Olle Liss väljer Sverige som ny destination för att kicka i gång karriären igen. 

Enligt uppgifter till HockeyNews.se kopplas Olle Liss till sin tidigare klubb, Kristianstads IK, som har varit en frisk fläkt som nykomling i HockeyAllsvenskan under hösten. En klubb som Liss var älskad av när han gjorde 22 mål på 40 matcher i Hockeyettan säsongen 2014/2015.

Enligt två av varandra oberoende källor är en övergång nära, men det finns fler klubbar med i jakten. En av anledningarna som sägs ligga bakom att Liss vill återvända till Kristianstad är att nära vännen Dennis Svensson spelar i just Kristianstad. 

Lyckas Dennis Svensson locka Olle Liss tillbaka till Kristianstad? Foto: Bildbyrån

Efter att ha öst in mål i Västervik och IK Pantern i HockeyAllsvenskan, värvades skarpskytten av Rögle mitt under säsongen 2017/18. Det blev en megasuccé med sex mål och åtta assist på elva matcher. Dessutom fick Liss chansen att prova på spel i Tre Kronor där han fortsatte att producera, eller vad sägs om fyra mål och två assist på sex landskamper.

Tanken var att Liss skulle fortsätta vara en målmaskin, men fjolårssäsongen i SHL blev ett bakslag och han fick det aldrig att lossna under säsongen och fick sitta en hel del på läktaren.

Trots att han hade ett år kvar på kontraktet så valde Liss att lämna Rögle.

Forwarden var sugen på en ny utmaning. Valet föll, som tidigare nämnt, på Dornbirn i EBEL. Men det blev bara 17 matcher, med ett poängfacit på två mål och fyra assist.

Nu kan alltså nästa kapitel i sagan om Olle Liss inledas i förra klubben Kristianstads IK.


Annons

Annons