HockeyNews
PLUS

Keepern sitter fast i allsvenska frysboxen: ”Till ettan vill jag inte”

(11312) Arvid Ljung / Karlskrona
Magnus Lejhall/Bildbyrån

Publicerad: 5 december 2019

FacebookXWhatsApp

Säsongen har inte alls utvecklat sig som målvakten Arvid Ljung hade tänkt sig i Karlskrona. Sedan kanadensaren Tanner Jaillet anlände och började storspela har han förpassats till en otacksam roll som tredjekeeper, men brinner av revanschlust.
– Jag har aldrig varit med om den här situationen, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Inledningen av seriespelet i Hockeyallsvenskan var lite upp och ner för den 27-årige keepern. När målvaktskollegan Marcus Hellgren sedan ådrog sig en hjärnskakning värvade Karlskrona Tanner Jaillet och efter det har Ljung sett sin roll minska och minska till den position där han idag är helt utanför laget. Som tredjemålvakt.

– Just nu är jag tredjemålvakt så det är bara att träna på, på egen hand. Nu är jag inte ens med laget och tränar, det är jäkligt jobbigt, säger han.

– Nu är jag tredje så det är ju en lång väg tillbaka, men jag måste vara redo om det blir en chans. Jag måste vara professionell och visa att jag vill vara här även om alla förstår att det är jobbigt.


Vill fortsätta i allsvenskan
Senast Ljung fick chansen att vakta Karlskronas stolpar var i mötet med Björklöven den 27 oktober. Det är en dryg månad sedan han spelade match.

– Jag har varit borta ganska länge från spel och är ganska revanschsugen, konstaterar han.

– Jag har släppt in några billiga mål och gjort några dåliga matcher, det har inte gått som jag vill, men jag har så mycket mer att ge.

Men det är naturligtvis inte en hållbar situation för 27-åringen att hur länge som helst sitta på läktaren och sköta träningen på egen hand.

Har du bett agenten se över dina alternativ?
– Jag vill spela i Karlskrona, vi får se vad som händer. Han kollar vad som finns.

Vad skulle kunna vara alternativen? Hockeyallsvenskan, utlandet, Hockeyettan?
– Till ettan vill jag inte, jag vill uppåt även om statistiken i år inte är särskilt vacker. Jag har visat under två tidigare säsonger i allsvenskan vad jag kan och har gjort några bra matcher även i år.

Tills vidare nöter målvakten på och hoppas kunna slå sig tillbaka.

– Jag har aldrig varit med om den här situationen själv. Jag får visa sen när jag är tillbaka att jag har mer att ge. Man lär sig av det här med och härifrån kan det ju bara bli bättre.

Fler artiklar om Hockeyallsvenskan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)