HockeyNews
PLUS

Forwarden på väg mot nytt kontrakt med Luleå: "Jättenöjda"

(11308) Daniel Widing/Luleå
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 5 december 2019

FacebookXWhatsApp

Luleå får tillbaka landslagsforwarden Emil Larsson till toppmötet med HV71 i SHL, men har fler forwards kvar på sin skadelista.

Samtidigt är korttidskontraktet med Daniel Widing på väg att gå ut.

SHL presenteras av ATG Sport 


Sedan den 10 oktober har Luleå vunnit tolv av 14 matcher i SHL.


– Det har rullat på bra, det får man säga. Vi spelar bra hockey. Vi följer lite grann hur det ser ut i statistiken och i expected goals (förväntade mål) och i Corsi ser de flesta siffrorna väldigt bra ut de senaste matcherna, konstaterar Luleås assisterande general manager Ulf Engman nöjt när HockeyNews.se ringer upp.


– Efter tio matcher hade vi 15 poäng. Nu har vi tagit 32 poäng på senaste tolv. Det började lite trögt, men vi hade jättemycket problem med skador och det har vi delvis ännu, men det var extra jobbigt där i början, säger Engman.


LÄS MER

Luleås besked om trion inför toppmötet med HV71


Då ska man veta att Luleå under hela hösten har spelat ut den långtidsskadade Tre Kronor-forwarden Emil Larsson. Juniorlandslagsforwarden Filip Hållander hann bara spela två SHL-matcher med Luleå innan han skadades så illa att han missar JVM. Dessutom har Carl Mattsson varit ur spel sedan den 17 oktober.


Daniel Widing har kontrakt med Luleå till den 19 december. Inom kort avgörs om det blir förlängt. Foto: Bildbyrån.


För att förstärka ett sargat lag skrev Luleå den 29 oktober ett sju veckor långt kontrakt med den erfarne SHL-forwarden Daniel Widing.


Den 19 december löper kontraktet ut och innan dess behöver Luleå och Widing ta ställning till en fortsättning. Widing har gjort ett mål på åtta matcher och hinner spela mot HV71, Färjestad och Skellefteå fram till slutdatumet.


Men det kan bli en fortsättning i Luleå.


– Vi har inte bestämt någonting ännu. Vi ska sätta oss i uppehållet och det är inte så många dagar kvar. Vi är jättenöjda med Widing och vad han har gjort och tillfört gruppen. Det är precis som vi hade hoppats och velat. Det är en superskön kille som jobbar väldigt hårt och är viktig i omklädningsrummet. Det har varit riktigt bra, säger Luleås assisterande general manager Ulf Engman.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)