Luleås besked om trion inför toppmötet med HV71


4 december 2019

Luleå fick klara sig utan både lagkaptenen Erik Gustafsson och assisterande kaptenen Niklas Olausson i CHL-kvartsfinalen i Schweiz.

Och på torsdagen väntar en het bortamatch mot HV71 i Jönköping.


SHL presenteras av ATG Sport 


Efter 2-1-vinsten mot Lausanne på bortais i den första av två kvartsfinaler i Champions Hockey League har SHL-ledande Luleå ett gyllene läge att avancera till CHL-semifinal.


Redan på torsdagen väntar ny bortamatch för Luleå, då mot HV71 i Jönköping. Resan från Lausanne till Jönköping sträcker sig över hela onsdagen.


Först buss från Lausanne till Zürich. Därifrån flyg till Oslo i Norge. Och sedan ny bussresa till Jönköping.


– Det blir ändå bra förberedelser för match eftersom de kommer fram dagen före. Det är ingen fara, säger Luleås assisterande general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.


LÄS MERLuleås matchhjälte: ”Vi har ett bra utgångsläge”


I mötet med Lausanne kunde Luleås landslagsforward Emil Larsson göra comeback efter att ha varit skadad, opererad och ur spel hela hösten. Larsson spelade 3:29, hade ett skott på mål och drog på sig en tvåminutersutvisning.


– Det syntes att det var första matchen för säsongen, men det är jättekul att han är tillbaka. Man får ge honom någon vecka att komma i form för det är inte så enkelt att bara komma in, säger Luleåmanagern Ulf Engman om Larsson.


Imorgon torsdag gör Emil Larsson comeback i SHL för Luleå i bortamötet med HV71. Foto: Bildbyrån.


Tanken är att Emil Larsson ska matchas in försiktigt.


– Ja, det är det väl. Han kommer att matchas in och det är svårt att säga hur snabbt det kommer att gå. Det kan gå jättefort, men det kan ta någon vecka också.


Luleåcentern Niklas Olausson hade gjort mål i tre raka SHL-matcher innan han stod över mötet med Linköping i lördags. Olausson har varit ur spel till och från i SHL under hösten och har missat sju matcher, men gjort fem mål och fem assist på de 15 som han har spelat.


– Det har inte varit någon speciell fara med Olausson. Han tränade i måndags för fullt innan laget åkte, det var mer att vi var lite försiktiga så att det inte blir något mer, säger Ulf Engman.


Inte heller Erik Gustafsson var med mot Lausanne.


– Erik har varit hemma med personliga skäl och vill inte resa mer än nödvändigt. Olausson och Erik ansluter idag i Jönköping och de spelar imorgon, säger Ulf Engman om läget i Luleå.