HockeyNews
PLUS

Luleås matchhjälte: ”Vi har ett bra utgångsläge”

(11282) Robin kovacs
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 4 december 2019

Luleå kunde under tisdagsaftonen stå som segrare i det första kvartsfinalmötet i CHL borta mot schweiziska Lausanne där segersiffrorna skrevs till 1–2. Stor matchvinnare för norrbottningarna blev forwarden Robin Kovács med sina två mål.

– Jag tyckte att vi var det bättre laget under hela matchen och det laget som tog tag i taktpinnen, säger Robin Kovács till HockeyNews.se på telefon från Schweiz.


Det var i mitten av den andra perioden som Luleåforwarden kunde spräcka målnollan efter att ha överlistat Lausannemålvakten Luca Boltshauser efter att ha avlossat ett rappt direktskott i powerplay.   

– Vi satte upp ett bra spel i powerplay och jag försökte bara att nypa till den direkt. Den satt ganska fint, säger Kovács till HockeyNews.se

Hemmalaget skulle sedan få en biljett in i matchen med 25 sekunder kvar av den andra perioden. Forwarden Josh Jorris var påpassligt med framför mål och tog vara på en retur från Luleåmålvakten Joel Lassinantti när Emil Larsson satt utvisad för en tripping.

Trots den tunga avslutningen på den andra perioden så skulle norrbottningarna replikera snabbt och starkt i starten av den tredje. Det tog bara 67 sekunder innan Kovács återigen var på hugget framför mål och styrde in ett kraftfullt backskott från Jesper Sellgren.

– Jag bara kände att det var något som touchade mig och det var pucken. Det är ju skönt att få sådana mål också.

1–2 skulle också bli matchens slutresultat efter att Luleå svarat upp för en gedigen försvarsinsats under den resterande delen av den tredje perioden.

– Jag tyckte att vi var det bättre laget under hela matchen och det laget som tog tag i taktpinnen. Just defensivt hade vi lite problem stundtals under matchen men jag tycker ändå att vi redde ut det ganska bra. 

Luleåforwarden Robin Kovács svarade för två mål när Luleå tog hem den första kvartsfinalen i CHL mot Lausanne. Foto: Jean-Guy Pyhton/ Bildbyrån

Var det speciellt att ställas mot Lausanne som ni inte har ställts mot tidigare?

– Självklart blir det lite omständigheter, vi mötte ju Bern tidigare där vi var i samma situation och inte visste så mycket om. Men det var definitivt ett bättre lag idag än vad vi ställdes mot i den förra omgången. Jag tyckte att vi gjorde det bra ändå där vi kom ut starkt och det inte fanns någon stress eller så.  

Detta ger Luleå också ett stabilt utgångsläge inför returmötet uppe i Coop Norrbotten Arena under kommande tisdag.

– Vi har ett bra utgångsläge men vi har andra matcher i mellan här som vi fokuserar på. Först HV71 på bortaplan här på torsdag som vi behöver rikta fokus mot. Man får ta det match för match.  

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS