HockeyNews
PLUS

Greg Squires lämnar Finland – här är nya klubben

(9580) Greg Squires
Bildbyrån

Publicerad: 2 december 2019

FacebookXWhatsApp

SHL-bekantingen Greg Squires bröt sitt kontrakt med TPS tidigare i eftermiddags. Nu kan HockeyNews.se berätta att han skrivit på ett tvåvägskontrakt med den schweiziska storklubben Lugano.

Tidigare idag meddelade den finska storklubben TPS att den förre Örebroforwarden Greg Squires bryter kontraktet med klubben.

– Initiativet att säga upp kontraktet kom från spelaren. Han hade en önskan att återvända till Centraleuropa, och vi ställde upp på den önskan. Spelaren påpekade ärligt att hans insats inte var tillräcklig för att nå den nivå som TPS satt. Vi önskar Greg lycka till med de nya utmaningarna, säger TPS VD Santtu Jokinen i ett pressmeddelande.

Nu kan HockeyNews.se berätta att forwarden skrivit på ett tvåvägskontrakt med den schweiziska storklubben Lugano, som ger honom möjlighet att spela i både NLA och farmarlaget Ticino i NLB. Övergången väntas bli officiell inom den närmaste tiden. 

Tanken är att amerikanen ska inleda i Ticino, för att så småningom utmana om en plats i NLA-laget. 

Greg Squires anslöt till TPS i oktober, men hann bara med 14 matcher och fyra poäng i den finska klubben. Nu går flyttlasset vidare till Schweiz. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)