HockeyNews
PLUS

Reideborns storspel tvingar fram tufft beslut för KHL-klubben

(3878) Adam Reideborn, DIF
Bildbyrån

Publicerad: 2 december 2019

FacebookXWhatsApp

Adam Reideborn har rivstartat under sin första säsong i KHL och fortsätter att gå bra.

Den förre Djurgårdsmålvakten och hans kollega har gått så starkt att Ak Bars Kazan nu dumpat sin tidigare förstemålvakt Emil Garipov.

I sin 20:e match från start i KHL hjälpte Adam Reideborn sitt Ak Bars Kazan till en 5-2-seger hemma mot Dynamo Moskva.


Den förre Djurgårdsmålvakten, som spelade två av tre matcher för Tre Kronor i Karjalaturneringen i november, tog 21 av 23 skott, vilket ledde till hans 14:e seger den här säsongen.


Reideborn började säsongen urstarkt i KHL och tillsammans med målvaktskollegan Timur Biljalov har målvaktsparet sett till så att Ak Bars Kazan har kunnat koppla ett stadigt grepp om förstaplatsen i KHL:s östra konferens.


Adam Reideborn har storspelat under sin första säsong i KHL efter flytten från Djurgården. Foto: Bildbyrån.


Reideborn har 92,1 i räddningsprocent och ett målsnitt på 2,02 per match. Timur Biljalov har varit ännu bättre och har hela KHL:s bästa räddningsprocent på 96,1. Biljalov har även det lägsta målsnittet per match, 0,98, har hållit nollan sex gånger på 15 matcher.


Det har gjort att Ak Bars Kazan har gjort sig av med sin tidigare förstemålvakt Emil Garipov. Den 28-årige ryske målvakten kom överens med Kazan om att bryta kontraktet och nu flyttar han vidare till KHL-konkurrenten Avangard Omsk.


– Han har haft ett svårt år, och en skada i början av den här säsongen. Då spelade jag och Timur bra. Det var svårt för honom att tävla i den konkurrensen, att få en chans att spela. Men han är en bra målvakt och en bra person. Jag önskar honom lycka till och jag hoppas att han lyckas i den nya klubben, säger Reideborn till Business Online.


LÄS MERReideborn tillbakavisar uppgifter om sitt KHL-kontrakt


Adam Reideborn kämpar själv för ett nytt kontrakt med Ak Bars Kazan. Under Karjalaturneringen i Helsingfors berättade Reideborn att han bara har skrivit ett ettårskontrakt med KHL-klubben. Även Biljalov har ett ettårskontrakt och nyligen höll han nollan rekordlänge i KHL.


– Jag är glad för hans skull. Jag har inte blivit förolämpad att jag inte får spela varje match. Om jag spelar bättre så spelar jag och om han är bättre så spelar tränarna Timur. Vi vill båda vinna och det viktigaste är att klubben spelar bra. Det är bra att ha en sådan kamp mellan målvakterna.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)