HockeyNews
PLUS

AIK-målvakten sjukskriven – finländsk målvakt lånas in

(11239) Johannes
Bildbyrån

Publicerad: 1 december 2019

FacebookXWhatsApp

Superjumbon i Hockeyallsvenskan, AIK, tvingas agera på målvaktssidan. Johannes Jönsson är sjukskriven tills vidare, vilket innebär att AIK lånar in den finländske målvakten Mika Järvinen.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Precis som för laget, så har AIK-keepern Johannes Jönsson haft en tung inledning på säsongen. Den SHL-meriterade smålänningen har inte alls kommit upp i samma nivå som under tidigare säsonger.

Nu kommer meddelar AIK Hockey att målvakten är sjukskriven tills vidare och att det är personliga omständigheter som är anledningen.

Det innebär att AIK har tvingats agera snabbt på marknaden. Klubben har lånat in den finländske Mika Järvinen från Vaasan Sport, som huserar i den finländska högstaligan, Liiga.

– Med den rådande situationen är vi tvungna att ta in en målvakt och vi har valt att låna Mika Järvinen för resten av säsongen. Ett avtal vi har möjlighet att bryta efter två veckor om vi så önskar, kommenterar sportchefen Anders Gozzi till klubbens hemsida och fortsätter:

– Vi får in en erfaren målvakt med flera år bakom sig i finska Liiga. Mika är en mindre målvakt som är kvick i sidled och lever på sin reaktionsförmåga och bra spelsinne.

31-årige Mika Järvinen är en A-landslagsmeriterad målvakt som mestadels har spelat i hemlandet under sin karriär.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)