HockeyNews
PLUS

Klart: Då väntas Dick Axelsson göra comeback i Djurgården

(10931) Dick Axelsson/comeback mot HV71
Mathias Bergeld/Bildbyrån

Publicerad: 13 november 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Dick Axelsson börjar träna med Djurgården om precis en vecka, den 20 november.

Nu är det också klart när han ska vara tillbaka i spel i SHL med Stockholmsklubben.

SHL presenteras av ATG Sport 


I fredags kunde HockeyNews.se berätta att allt var klart med Dick Axelssons nya kontrakt med Djurgården. I måndags blev det officiellt.

ANNONS


Den VM- och tvåfaldigt SM-guldvinnande 32-årige forwarden kommer att spela säsongen ut med det lag som han var med och tog till SM-final i maj.


ANNONS

LÄS MERAvslöjar: Dick Axelsson klar för Djurgården


Axelsson gjorde 14 poäng (6 mål, 8 assist) på 19 slutspelsmatcher och var Djurgårdens bästa poänggörare när det gällde som mest.

ANNONS


– Vi får tillbaka artisten Axelsson, en av slutspelets bästa spelare tycker jag. Han är en fantastisk spelare och när han är på spelhumör tycker jag att han drev vårt lag i slutet av säsongen. Förhoppningsvis får vi honom på det spåret och då får vi en bra Axelsson direkt. Vi behöver ha upp vår offensiv och då kan Dick hjälpa oss där, säger Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson till HockeyNews.se.


ANNONS

Dick Axelsson väntas göra comeback för Djurgården borta mot HV71 den 21 november. Foto: Bildbyrån.


ANNONS

Dick Axelsson har tränat på egen hand under sommaren och hösten och dessutom deltagit i tre division 5-matcher.


Den 20 november gör han sin första isträning med Djurgården.

ANNONS


Den 21 november har Djurgården bortamatch mot HV71 i Jönköping. Då ska Dick Axelsson göra comeback i SHL.


ANNONS

– Det förutsätter jag. Dick är en idrottsman och förhoppningsvis är han redo då, vi får se lite. Det brukar vara det bästa, att köra på direkt, säger Robert Ohlsson.


Djurgården har fått in den förre NHL-backen Jason Garrison i laget och han gjorde comeback mot Skellefteå i Champions Hockey League på tisdagen.

ANNONS

Garrison spelade över 16 minuter i den första åttondelsfinalen som slutade 3-3. Det var bara Djurgårdens Tre Kronor-backar Olle Alsing och Tom Nilsson plus Linus Hultström som spelade mer av backarna i laget.


ANNONS

Jason Garrison har gjort comeback i Djurgården och såg redan i matchen mot Skellefteå ut att vara i fin form. Foto: Bildbyrån.


– Vi kör in Garrison direkt och det är ingen som har frågat mig om någon uppstartssträcka där. Så varför frågar ni mig om Dick Axelsson och uppstartssträcka? undrar Robert Ohlsson.

ANNONS


Sedan Dick Axelsson återvände till SHL efter tre säsonger i Davos, där han blev schweizisk mästare, har han spelat 84 SHL-matcher med Färjestad och Djurgården och då gjort 70 poäng (28 mål, 42 assist). I vårens SM-slutspel blev han fyra i poängligan.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS