HockeyNews
PLUS

Hårda avbräck för DIF i CHL-slutspelet – juniorer ersätter

(10923) Patrik Berglund/Robert Ohlsson
Bildbyrån

Publicerad: 12 november 2019

FacebookXWhatsApp

Djurgården får in backarna Jason Garrison och Jesper Pettersson till den första CHL-åttondelsfinalen borta mot Skellefteå.

Samtidigt tvingas Djurgården ersätta en av sina Tre Kronor-spelare som har blivit sjuk.

Avstängningarna på backen Marcus Högström och forwarden Anton Hedman gör att de missar den första åttondelsfinalen i Champions Hockey League mot Skellefteå.


Sedan tidigare är lagkaptenen Jacob Josefson fotskadad och väntas inte kunna göra comeback förrän den 26 december.


– Det är några som är avstängda, någon som är sjuk och någon som är skadad, säger Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson till HockeyNews.se.


Djurgårdens Tre Kronor-center Patrik Berglund, som spelade i Karjalaturneringen förra veckan, kommer inte att spela mot Skellefteå.


– Patrik Berglund är sjuk, säger Ohlsson.


LÄS MERGarpenlöv om de tre förlusterna: "Vill vinna varje match"


Erik Walli-Walterholm skadade ena benet borta mot Färjestad i den sista SHL-matchen före landslagsuppehållet. Den 20-årige Djurgårdsforwarden kommer inte att vara med i omstarten och väntas missa de närmaste sju matcherna fram till nästa landslagsuppehåll den 5 december.


– Han är på rehabilitering. Han blir borta fem veckor från skadan skulle jag tro, säger Robert Ohlsson.


DIF-forwarden Erik Walli-Walterholm skadades mot Färjestad den 2 november och blir borta fem veckor. Foto: Bildbyrån.


Mot Skellefteå så gör den förre NHL-backen Jason Garrison sin comeback i Djurgården.


– Vi får in Garrison, och vi får tillbaka Jesper Pettersson. Vi har Rasmus Kahilainen med och Adam Falk med. Det blir lite spännande, säger Robert Ohlsson.


Djurgården förlorade tre raka SHL-matcher före uppehållet och vill bryta den negativa trenden så fort som möjligt. Helst redan i CHL-åttondelen mot Skellefteå. Tom Wandell är tillbaka efter sin skada som gjorde att han missade matcherna i månadsskiftet oktober-november.


– Vi vill göra en bra match. Man tar med sig resultatet, och det är viktigt att göra ett bra resultat, men för oss handlar det ganska mycket om att börja skaffa oss en vinnarmentalitet igen. Det var inte så roligt sista veckan före uppehållet så vi måste på rätt spår igen, säger Robert Ohlsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)