HockeyNews
PLUS

Sanslösa vändningen i toppmötet: "Inte likt oss"

(10889) Hammersjubel
Bildbyrån

Publicerad: 10 november 2019

FacebookXWhatsApp

 1–4-underläge en bit in i den andra perioden – vändes till en 8–5-seger. Från att ha vunnit matcher med 1–0 har det blivit öppna spjäll i Halmstads matcher.
– Det är inte likt oss, säger Halmstads tränare Fredrik Johansson.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Toppmötet i Hockeyettan södra mellan Kallinge/Ronneby och Halmstad blev en underhållande batalj. Kallinge såg ut att ha punkterat matchen när Eric Brissle gjorde 4–1. 

Hemmapubliken hade nog börjat räknat hem poängen – men tji fick de. 

För på bara tre och en halv minut hade Halmstad hämtat upp underläget. Bland annat efter två mål av Victor Gagic. 

Redan vid Halmstads andra mål kände tränaren Fredrik Johansson att laget skulle ta hem matchen.

– Jag tycker inte första perioden var så tokig heller. Vi bjöd på ett par mål samtidigt som de är vassa i powerplay. När vi gjorde 2–4 kände jag att det fanns ett jäkla "go" i laget. Vi har vänt på matcher tidigare och vi trodde verkligen på det, säger Fredrik Johansson till HockeyNews.se.

Kallinge tog ledningen med 5–4 mot slutet av den andra perioden. Men det här var Halmstads match. I den tredje perioden gjorde bortalaget fyra (!) raka mål, bland annat två i powerplay och ett i öppen kasse, och kunde till slut vinna holmgången med 8–6.

– Det blev en fin söndagseftermiddag i Kallinge, säger Johansson och skrattar.

– Nä, men det är klart att det är speciellt när vi låg under som vi gjorde.

LÄS MER: Stora defensiva frågetecken i jakten på Allettan-plats 

Tidigare var resultat som 1–0 det mest frekventa resultaten i Halmstads matcher. Den senaste tiden har man vunnit med 7–4 och nu 8–6. Vad är det som egentligen har hänt?

– Jag tycker att vi har varit väldigt stabila tidigare. En bra defensiv och två bra målvakter. Sedan har vi kanske inte skapat så mycket som vi har velat. I bland blir det grus i maskineriet och man tummar på saker och ting. Att göra sju och åtta mål är inget likt oss, ha ha. Vi vill tillbaka till det tajtare spelet.

Segern innebär att Halmstad bara är en poäng efter tredjeplacerade Kallinge. Avståndet ner till sjätteplacerade Kalmar, under Allettan-strecket, är fem poäng. Halmstad, som av expertisen tippades i botten av serien, kan mycket väl ta en plats i Allettan.

– Vi har spelat oss till den här positionen och det är inget som kommer som ett brev på posten, säger Fredrik Johansson.

LÄS MERDe har förstärkt laget - men tippas ändå i botten

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)