HockeyNews
PLUS

De har förstärkt laget, men tippas ändå i botten – ”kan vara en underdog”

(3572) Fredrik Johansson, Halmstad Hammers
Krister Andersson/Bildbyrån

Publicerad: 12 september 2019

FacebookXWhatsApp

Ifjol var ambitionerna höga, men säsongen slutade i negativt kval. Till kommande säsong har Halmstad förstärkt truppen betänkligt, men spås ändå bli ett bottenlag. Det är verkligheten tränaren Fredrik Johansson har att förhålla sig till.
– Vi får vara bottentippade det är helt okej, säger han till HockeyNews.se inför helgens seriepremiär.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Trots ett par väldigt kännbara tapp av poängspelare spände Halmstad Hammers och dess tränare Fredrik Johansson bågen högt och siktade mot Allettan ifjol. Men lagbygget kuggade aldrig i och när skadorna kom och nyförvärven inte levererade slutade det med att laget tvingades kvala sig kvar i Hockeyettan.

Nu väntar en ny säsong i en söderserie där många förstärkt och där klassen ser ut att bli väldigt hög. Den här gången håller tränaren igen lite på målsättningen trots att klubben ser ut att ha förstärkt klokt.

– Jag har varit dum i huvudet och pratat om Allettan ända sedan jag var i Nyköping, skrattar han.

– I år kommer jag säga att vi ska bli bättre än förra året. Nu måste vi börja lyfta lite, vi kan inte harva här nere längre, hela föreningen måste studsa uppåt lite.

Det är nästan lite paradoxalt att ni ställer en på papperet starkare trupp på benen i höst, men ändå tippas väldigt långt ner...
– Vi får vara bottentippade det är helt okej. Jag kan vara en underdog med, vi är nederlagstippade, det blir så när man inte är ett av topplagen. Vi får visa istället, bevisa att vi ska vara ett bättre lag än folk tror.

– Vi var ganska överens på upptaktsträffen om att det här kommer bli en bra serie, det är kvalitet rakt över på många kanter. Det kommer bli ett råttbo, det gäller att vara med från början, då kan det bli riktigt bra.

Måste vinna de jämna matcherna
Tränaren är ganska på det klara med hur fjolårssäsongens kraschade ambitioner ska vändas till stora resultat av en nederlagstippad underdog. Ett helt koppel av småskadade veteraner har ersatts av yngre spelare med framtiden för sig och den spets som plockats in, till exempel i spelare som Ludvig Nilsson (från Helsingborg) och Sebastian Åkesson (från Vimmerby), är lite mer beprövad än de värvningar som förväntades ”göra det” ifjol.

– Det är en stor skillnad på den här truppen och den vi hade förra säsongen. Gruppen har en bra glöd och vi har fått in lite spets. Det är hungriga spelare, de vill någonting och till den här säsongen har vi en större konkurrenssituation, säger Johansson.

Vad mer konkret är det ni behöver förändra för att bli mer än det bottenlag många tippar er som?
– Det är många aspekter som vi har pratat om. Vi måste bli jämnare och hitta ett bättre försvarsspel. Förra året hade vi 14 uddamålsförluster, vi var inte tillräckligt konsekventa. Nu under försäsongen har vi vunnit några gånger i overtime.

– Vi måste bli mer konsekventa, vi ska jobba jävligt hårt, förra året var vi lite bekväma. Vi var inte tillräckligt bra.

Halmstad inleder säsongen på söndag med hemmamatch mot Vimmerby.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)