HockeyNews
PLUS

Centern har tagit chansen: "Jag trivs klockrent"

(10754) Felix Olsson
Bildbyrån

Publicerad: 11 november 2019

FacebookXWhatsApp

TINGSRYD. Doldisen Felix Olsson har verkligen fått en flygande start i Hockeyallsvenskan. Centern har fått mycket istid och finns med i den interna poängligan i Tingsryd.

– Jag kan inte vara alltför missnöjd, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan

Från Överkalix i norr till Tingsryd i söder är det 1 454 kilometer. Den resan har 23-årige centern Felix Olsson gjort. Från poängspruta i Hockeyettan i fjol till stor roll i Tingsryd den här hösten. 

Omställningen har gått snabbt och smidigt för Felix Olsson, som har fått stort förtroende av tränaren och sportchefen Magnus Bogren, som också var personen som värvade norrbottningen.

 Det lät väldigt positivt när vi snackade då och det är positivt nu med. Det har varit kanon. Grabbarna har tagit hand om mig sedan dag ett. Tingsryd är en liten by och jag känner igen mig i det. Jag kommer själv från Överkalix och det ser likadant ut här. Jag trivs klockrent. Den enda skillnaden är att det är lite mer snö däruppe. Farsan skickade nyligen en bild där de körde skoter, säger Felix Olsson till HockeyNews.se.

Även poängen har trillat in och på 17 allsvenska matcher har det blivit tre mål och sex assist. Med den höstskörden finns han med i toppen av den interna poängligan.

 Absolut, man får inte klaga. Men jag känner själv att jag kan mycket bättre. Poängen är alltid en bonus. Huvudsaken är att laget vinner. Vågar vi bara spela vårt spel i 60 minuter så kan vi ta vilket lag som helst.

Efter landslagsuppehållet parkerar det småländska laget på en åttondeplats, till lika slutspelsplats.

Ni var rätt nederlagstippade inför säsongen?

 Det är bara roligt att vi är det. Fortsätter vi bara tro på det vi gör, så kan vi gå hur långt som helst, säger Olsson, som berättar att han trivs ypperligt i sin kedjeomgivning där Gustav Olhaver och Anton Svensson ingår i kedjekonstellationen.

Däremot har Felix Olssons spel i powerplay mycket mer att önska.

 Jag får stort förtroende där, men jag har varit riktigt dålig i powerplay. Jag kan mycket bättre, men jag måste fortsätta att tro mig mig själv.

Har du fått förändra och anpassa ditt spel nu när du är i Hockeyallsvenskan?


 Jag har kört på samma sätt som jag gjorde bra i fjol. Jag känner att jag utvecklas varje dag. Framför allt vill jag bli en lite kvickare spelare. Annars tycker jag inte det så där överdrivet stor skillnad på serierna. Men det går fort därute. Men det är här jag vill vara och det är hur roligt som helst. Det gäller att ta vara på tiden, säger Felix Olsson.

LÄS MER: Lagen som har överraskat – och lagen som kan mer

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)