HockeyNews
PLUS

Nyckelpjäserna borta – topplaget söker mer förstärkning

(5382) Lindlöven timeout
Skärmdump Skövde Stay-Live

Publicerad: 5 november 2019

FacebookXWhatsApp

Resultatmässigt har det gått bra för Lindlöven den här hösten och laget är på väg mot Allettan, men på backsidan har laget drabbats av ett tungt manfall med avhopp och nyckelpjäser borta vilket gör att man fortsatt sonderar terrängen.
– Det har varit lite rörigt, säger sportchefen Tomas Östlund till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Skadelistan i Lindlöven har inte varit någon munter läsning den här hösten. Speciellt inte på backsidan där flera av nyckelpjäserna knappt kommit till spel. Filip Bergmark har inte spelat över huvud taget och tilltänkte backbjässen William Lindgren som klubben hämtade från Örebro har inte varit med mer än i premiären.

– Bergmark har fortfarande inte fått operationstid, han har problem med en axel och det gick upp precis innan serien. Det är inget stort ingrepp, men det är väl en månads rehab efteråt. Han kommer inte vara i stridbart skick innan jul, konstaterar sportchefen.

– Lindgren har jätteproblem med sina höfter, han spelade första matchen och var så bra som vi trodde att han skulle vara. Han går på rehab och det kommer bli operation där med, men vi vet inte när. Vi hoppas att han ska kunna spela innan jul, det går åt rätt håll och vi hoppas det går tillbaka så pass mycket att han kan spela. Men han kommer inte spela på onsdag.

Inför måndagens träning meddelade dessutom rutinerade Sam Perstedt att han väljer att kliva av laget. 

– Han är en spelare som är viktig i det defensiva spelet, han är bra i egen zon och tuff fysiskt, han har haft det tungt hela året.


Kan komma att värva mer
Under seriens gång har Lindlöven tvingats lappa och laga med lån från Örebro och Mora. Därför var det minst sagt välkommet när Jesper Alasaari, som just lämnat Tranås, värvades under veckan som gick.

– Det har varit lite rörigt, därför var det viktigt att vi fick in Jesper Alasaari, det är en spelartyp vi behöver. Han var inte bara viktig, han var enormt viktig, säger Östlund.

Men ni tittar fortfarande efter mer förstärkning?
– Det börjar rätta till sig på backsidan, men det är klart att vi håller ögonen öppna. Men vi ska ta in det som vi behöver, det finns backar överallt men så här långt inte de som vi behövt.

...och det är en defensiv, stark pjäs ni behöver?
– Så är det, det är inget snack om det.

På Lindlövens skadelista står dessutom för tillfället fyra anfallare. Wincent Blomdahl (hand), Albin Gunnarsson (hjärnskakning), Felix Scharnke (ljumskar) och Linus Lundberg (fötter). Men poängen har ändå fortsatt att ramla in i strid ström.

– Vi vill spela offensivt och med fart, men har en bra defensiv struktur som ger oss trygghet i spelet. I höst har vi till skillnad mot ifjol vunnit matcherna även när vi inte spelat bra.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)