HockeyNews
PLUS

Utlånade Örebrospelaren: "Bara att gilla läget"

(10730) Max Lindholm
Bildbyrån

Publicerad: 4 november 2019

FacebookXWhatsApp

TINGSRYD. SHL-starten har varit tuff för AIK:s förre poängkung Max Lindholm. Nu är han tillbaka i HockeyAllsvenskan för att hitta självförtroendet igen. 

Medan polaren Daniel Muzito Bagenda har tagit en plats hos SHL-raketen Örebro har Max Lindholm haft det tuffare och fått lite istid. 

Duon värvades från AIK i HockeyAllsvenskan och för tillfället är 22-åringen tillbaka i serien – i topplaget BIK Karlskoga.

Där har det blivit fyra matcher med fyra assist på kontot. 

HockeyNews.se träffade forwarden efter bortamatchen mot Tingsryd. 

–  Tanken från Örebros sida är att jag ska få lite speltid och komma tillbaka med bra självförtroende. Just nu finns det inget datum när jag ska återvända. De har sagt att de ska höra av sig när det finns en öppning på tolv gubbar. Jag är ung och så där. Någonstans får jag gilla det här läget och köra på. Jag är jätteglad över att vara i Karlskoga, det är väldigt bra gubbar i laget, säger Max Lindholm till HockeyNews.se.

Jobbigt att skiljas från Muzito Bagenda?

– Det är klart att jag saknar han, vi är tajta och trivs med varandra. Vi har spelat ihop i många år och tycker om att umgås. Han har skrivit några gånger och tycker att jag sköter mig i Karlskoga, det är kul, säger Lindholm.

Men nu är det Karlskoga som gäller. Max Lindholm hyllar sitt nya lag. 

– Vi är nog det individuellt skickligaste laget i ligan. I dag (läs söndag) spelade jag med Fredrik Forsberg. Vad ligger han på, 20 mål?


11.

– Elva nu? Okej. Ja, det är riktigt bra. Elva är mer än vad många i Örebro hade gjort. Det är jag säker på.

LÄS MER: Forsberg fortsätter att ösa in mål i Karlskoga

För Max Lindholm har det blivit till att ha en mer producerande roll än vad som var fallet i Örebro. 


Förra säsongen slog Lindholm igenom i AIK där det blev 15 mål och 24 assist på 39 matcher. 

– Så klart att det är en omväxling. Dock hade jag tagit en fjärdelina-roll i Örebro alla dagar i veckan, nu ska jag bidra i det offensiva. Det är kul att ha den rollen igen.

Ni gick rätt långt med AIK i fjol. Ser du samma klass i Karlskoga?


– Det är samma intensitet och bredd i lagen. Skillnaden är att vi hade fler etablerade spelare i AIK. Weigel (Fredrik) och Holm (Anton) hade varit i ligan flera år och det är mer än de flesta i Karlskoga har varit. Det är väl en skillnad jag kan säga så här på rak arm.

Kommentar om det som händer i AIK i höst?

– De har det tyvärr lite kämpigt just nu. Någonstans tror jag att de kommer att ta sig ur det. Jag känner grabbarna i laget och har inget ont att säga om dem, säger Max Lindholm.

Max Lindholm slog igenom i AIK i fjol. FOTO: Bildbyrån

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!