HockeyNews
PLUS

Toppmålvakten ledig på marknaden – blir det SHL nästa?

(10729) Dominik Hrachovina-redigerad
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 4 november 2019

FacebookXWhatsApp

Den KHL-meriterade målvakten Dominik Hrachovina får inte sitt korttidskontrakt med schweiziska Ambrì-Piotta förlängt.

25-årige Hrachovina ingick i Tjeckiens VM-trupp 2018 och finns nu ledig på marknaden.

SHL presenteras av ATG Sport 


Det blir ingen fortsättning hos den schweiziska jumbon Ambrì-Piotta för den tjeckiske målvakten Dominik Hrachovina. Hans korttidskontrakt löpte ut den 3 november och förlängs inte eftersom den skadade schweiziske målvaken Benjamin Conz är nära en comeback i laget.


Dominik Hrachovina spelade förra säsongen i KHL-klubben Barys Nur-Sultan och hade 91,4 i räddningsprocent då han konkurrerade med den svenske målvakten Henrik Karlsson.


Toppmålvakten Dominik Hrachovina är klubblös. Tidigare i höstas spelade han mot Färjestad i CHL. Foto: Bildbyrån.


25-årige Hrachovina har gjort två kanonsäsonger för finska Tappara och när han 2017/2018 hade en räddningsprocent på 92,4 på 48 matcher i den finska ligan tog han en av de tre platserna i Tjeckiens VM-trupp.


Dominik Hrachovina har fått större delen av sin hockeyutbildning i Finland där han spelade juniorhockey för TuTo och Tappara. Hans tjeckiske landsman Dominik Furch har gjort stor succé i Örebro, som leder SHL under landslagsuppehållet.


LÄS MERVeckans SHL: ”Det är Glenn Hysén-klass”


Ambrì-Piotta meddelade på måndagen  att man skrivit kontrakt med den välmeriterade före detta NHL-forwarden Scottie Upshall. 36-årige Upshall spelade ingen hockey förra säsongen, men har 759 NHL-matcher på meritlistan med Nashville, Philadelphia, Phoenix, Florida och St Louis.


Upshall har gjort 285 poäng i NHL (138 mål, 147 assist) och har skrivit på för Ambrì-Piotta fram till jul till att börja med. Klubben ligger på sista plats i den schweiziska ligan.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)