HockeyNews
PLUS

Spetsvärvningen fast i fjärdekedjan – jagar förstärkning

(10509) Tranås / Stefan Fransson
Skärmdump TAIF-TV

Publicerad: 24 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Det grinar emot för Tranås som på kort tid tappat två bärande spelare i laget och på onsdagskvällen åkte på ett svidande nederlag efter ett sent avgörande i hemmamatchen mot KRIF. Nu tittar man på förstärkning och samtidigt sitter det tilltänkta spetsförvärvet Sean McGovern fastfrusen i fjärdelinen.
– Jag ska vara ärlig och säga att det känns inte helt hundra, säger sportchefen Stefan Fransson till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Det blåste snåla vindar i Tranås veckan som gick då spetsspelarna Jesper Alasaari och Eric Gustafsson inom loppet av bara några dagar valde att lämna laget. På onsdagskvällen fortsatte motgångarna när KRIF kom till Stiga Arena och avgjorde en tät match med ett 3-4-mål 31 sekunder från slutsignalen.

Vårens kvalserielag Tranås sladdar en aning i tabellen och nu tittar sportchefen Stefan Fransson på att hitta en ersättare till i första hand anfallaren Eric Gustafsson.

– Det är klart att jag kollar läget och vad som finns. Just nu är det ingen marknad som är extremt intressant, utländska spelare finns men jag känner att jag vill gå för något svenskt, säger Stefan Fransson.

– Jag vill ha in något som gör skillnad, det kanske vi behöver, någon som går in och gör något annorlunda. Någonstans måste vi ha in en injektion, men det ska göra skillnad. Jag tänker inte ta in något grått bara för att det ska vara.


Tilltänkte spetsen i fjärdekedjan
Sportchefen hörde sig för hos forwarden Johan Eriksson, som under gårdagen presenterades och debuterade för Strömsbro, som har en historik i klubben sedan tidigare.

– En spelare som gjort tre bra säsonger här. Klart jag var där, men vi var inte där tillsammans den här gången.

Samtidigt sitter den tilltänkta spetsvärvningen, kanadensaren Sen McGovern som gjorde 69 poäng (35+34) på 29 seriematcher för Åmål i division 2 ifjol, fastfrusen i tränaren Karl Helmerssons fjärdelina. Inte ens det faktum att Eric Gustafsson lämnade laget har öppnat för 26-åringen längre upp i kedjehierarkin. McGovern står noterad för futtiga två assist på 12 matcher så här långt.

– Jag ska vara ärlig och säga att det känns inte helt hundra. Samtidigt har han kanske inte fått den riktiga chansen, funderar Fransson.

– Klart att vi inte hade förväntningar om 50-60 poäng, men ändå att han skulle göra lite mer poäng och spela längre upp i laget med mer istid.

Hur länge håller det att ha en sådan spelare i en fjärdekejda?
– Det är klart att det inte är bra i längden, men i situationen som vi hamnat i nu kan vi inte göra oss av med någon. Det finns något där, men i allt bygger man förtroende och självförtroendet kan inte vara särskilt högt. Han kan inte heller vara tillfreds.

Nu väntar ett tio dagar långt uppehåll där Tranås kan slicka såren och fundera över framtiden, där en Allettan-plats fortfarande är i allra högsta grad inom räckhåll. Speciellt om man hittar spets till laget.

– Vi får se vad som öppnar sig.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)