HockeyNews
PLUS

Ny agent – nu hoppas kontraktslös forward hitta klubb

(10455) Robin Dahse
Bildbyrån

Publicerad: 21 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Han valde bort fortsatt spel i IK Pantern för ett nytt äventyr i Karlskrona. Men det blev aldrig något kontrakt med den allsvenska klubben och så här en bra bit in i oktober är forwarden Robin Dahse fortfarande klubblös. 

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

När HockeyNews.se pratade med Robin Dahse i maj hade han lite "bollar i luften". 

Men fem månader efter senaste intervjun är Dahse, som var assisterande lagkapten i IK Pantern i allsvenskan i fjol, fortfarande klubblös. Det har varit hyggligt nära med Karlskrona HK ett par gånger, men klubbens ekonomi har satt stopp för Dahse.

 Jag hade bra vibbar av Karlskrona och det var därför jag valde bort spel i Pantern för ett nytt äventyr i just Karlskrona. Två gånger var det nära, sista gången i augusti, men de hade inte möjlighet att värva mig då. Vi var väl muntligt överens så jag är väl lite besviken över hur allt slutade. Det blev en olycklig följetong, säger 27-årige Robin Dahse till HockeyNews.se.

Tills bara för några veckor sedan skötte Dahse kontakten med klubbar på egen hand – men nu har han skaffat sig en ny agent och hoppas att det ska ge utdelning snabbt.

 Jag vill komma i gång och spela matcher. Jag har hållit i gång och tränat med Malmös J20-lag varje dag och även tränat med hockeygymnasiet. Jag hade Nichlas Hardt och Jens Olsson med mig ett tag, men nu har de hittat klubbar och är borta. Jag är tacksam för att Malmö låter mig få bra träning, säger Dahse.

Har du något på gång?

 Agenten pratar med några klubbar. Jag är ganska öppen för det mesta. Det hade varit kul med en ny allsvensk klubb, samtidigt har jag öppnat upp för mig en flytt utomlands. Länder som Danmark, Norge, Österrike och Tyskland lockar. Det är inte nära med något just nu, oftast är det pengafrågan som är problemet.

Är du dyr?

– (Skratt) Jag tycker ju inte det. Men det är många klubbar som har det tufft ekonomiskt. Jag hoppas verkligen att det smäller till snart för jag vill börja spela matcher. Jag är grymt spelsugen och har en väldig revanschlust, säger Robin Dahse.

Läs mer: Här kan du läsa mer om Hockeyallsvenskan

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)