HockeyNews
PLUS

Jagar förstärkning efter att tänkta spetsarna tvingats lämna

(10446) Peter Johansson / Jössarinken
Bildbyrån

Publicerad: 21 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

De tilltänkta spetsspelarna, Janne Pälve och Mika Koivisto, som värvades från Finland inför säsongen har redan tvingats lämna och nu sonderar nye tränaren och sportchefen Peter Johansson terrängen i jakt på att förstärka Mörrum.
– I första hand är det en forward vi söker, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Det var med fina ord som ”nyförvärv utöver det vanliga” och ”ett par imponerande spelare med ett gediget CV” som Mörrum presenterade sina finska nyförvärv i början av augusti. Men det blev inte särskilt lyckat. Backen Janne Pälve och forwarden Mika Koivisto har under ett flertal matcher stått utanför truppen och i helgen kommunicerade klubben slutligen att kontrakten avslutats.

– Importer ska göra skillnad, annars tycker jag inte man ska ha dem. Då ska de inte sitta här, det var ett ganska normalt förfarande, säger nye tränaren och sportchefen Peter Johansson.

– Jag hade dem bara i två, tre veckor, men de fick för lite istid, jag tyckte vi hade bättre spelare.


Tunt på forwardssidan
Under ett flertal matcher har Mörrum den här hösten lånat Oliver Nilsson från Tingsryd och backarna Joel Werner och Albin Hernod samt anfallaren Dennis Finn Olsson från Kristianstad för att få ihop laget.

Hur ser den uppgörelsen ut egentligen?
– Det finns egentligen ingen uppgörelse, Kristianstad har frågat var de vill spela och de är hos oss när de behöver istid.

Men att det i längden inte går att förlita sig på lån är givet, därför är Johansson på jakt efter förstärkning.

– Vi tittar på marknaden vad som finns, sen får vi se var det leder. Marknaden är ganska tunn just nu, men det brukar lossna fram emot brejket. Vi håller ögonen öppna.

Hur bråttom är det?
– Vi har inte jättebråttom, det viktigaste är att det blir rätt.

– I första hand är det en forward vi söker till att börja med, vi är i princip bara 10-11 forwards när vi har med en egen junior. Där är vi för tunna så länge vi inte kan låna från Kristianstad och Tingsryd.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)