HockeyNews
PLUS

Lagkamrat sköt av fingret på Tavares – han kan ersätta

(10386) John Tavares2
Dan Hamilton/Bildbyrån

Publicerad: 18 oktober 2019

TAMPA. Torontos lagkapten John Tavares bröt ett finger sent i onsdagens förlustmatch i Washington. Han blir borta minst två veckor.

John Tavares är den andra storstjärnan på kort tid som skadats av en lagkamrat och missar viktiga matcher. Den första var Pittsburghs Jevgenij Malkin, som krockade med sin egen back Kris Letang och föll olyckligt in i sargen.

I onsdags match mellan Washington och Toronto var det dags igen. Den här gången sköt Torontos back Morgan Rielly så olyckligt att pucken träffade John Tavares och slog av ett ben i hans ena hand.

29-årige Tavares valdes den här säsongen till Torontos 25:e lagkapten och betyder givetvis massor med sin rutin i det annars unga laget. Han hade före skadan gjort tre mål och assisterat till fyra på åtta matcher. Han gjorde ett mål mot Washington och förlängde då sin poängsvit till fyra matcher. Förra säsongen sköt han 47 mål och landade på 88 poäng totalt.

Enligt klubben kommer man att göra en ny bedömning av Tavares om två veckor. Han kommer att missa sex matcher under den perioden.


Hittills i sin karriär har Tavares klarat sig från allvarliga skador. Han har till exempel bara missat nio matcher de fem senaste säsongerna.

Enligt Sportnet kan nye Alexander Kerfoot nu lyftas upp från tredjekedjan för att centra andralinan mellan Mitch Marner och Trevor Moore/Kaspari Kapanen.

En annan möjlighet är att flytta ner William Nylander på centerpositionen eller plocka in veteranen Jason Spezza. Den senare kom till Toronto efter fem säsonger i Dallas. Han har dock varit petad fem av lagets åtta matcher hittills.

Toronto har redan problem med skadade spelare. Varken knäskadade forwarden Zach Hyman eller backen Travis Dermott, med en axelskada. har spelat hittills den här säsongen.

LÄS MER: Perssons skada öppnar för Lagesson – på väg mot NHL-debut

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS