HockeyNews
PLUS

Perssons skada öppnar för Lagesson – på väg mot NHL-debut

(6537) William Lagesson
Henrik Sjöberg / HockeyNews.se

Publicerad: 18 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

WASHINGTON. Joel Persson är ur spel i 7-10 dagar på grund av en hjärnskakning – det öppnar upp för en annan svensk som nu kan få göra sin debut i NHL.

Edmonton Oilers har kallat upp William Lagesson, 23, från AHL.

William Lagesson har spenderat fyra av sina fem senaste säsonger i Nordamerika. 2017-18 lånade Edmonton ut den JVM-meriterade backen till Djurgården men i fjol var han tillbaka i organisationen men spenderade hela säsongen i AHL-laget Bakersfield Condors och han hade en stark säsong.

Den defensivt skicklige backen producerade dessutom 27 poäng (8+19) på 67 matcher och ytterligare fyra på tio slutspelsmatcher.

Nu är Lagesson ett steg närmare sin NHL-debut.


Landsmannen Joel Persson har drabbats av en hjärnskakning och kommer att gå igenom protokollet som håller honom ur spel i 7-10 dagar och klubbledningen har istället kallat upp Lagesson.

Den 23-årige svensken är inne på det tredje och sista året på rookiekontraktet och nu kan han få visa upp sig i NHL för första gången.

Edmontons svenskar har det tufft med skador just nu. Adam Larsson är sedan tidigare ur spel en längre tid på grund av ett brutet ben kring fotleden och i dagarna blev det också känt att Joakim Nygård drabbats av en revbensskada som kommer hålla honom borta i två till fyra veckor.


 LÄS MER: 
Lagkamrat sköt av fingret på lagkaptenen 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)