HockeyNews
PLUS

Robertsson om LHC:s nya skada och SHL-starten: "Turbulent"

(10362) Bert Robertsson/Joe Whitney
bildbyrån

Publicerad: 16 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Linköpings 5-2-vinst mot Leksand i lördags kom med ett pris.

Forwarden Joe Whitney är näste man på LHC:s skadelista.

– Han kommer att bli borta ett tag, säger Linköpingscoachen Bert Robertsson till HockeyNews.se.

SHL presenteras av ATG Sport 


Tack vare trepoängaren borta mot Leksand klättrade Linköping upp över kvalstrecket i SHL. Men i segern på bortais blev forwarden Joe Whitney skadad.


Förra säsongen missade den 31-årige amerikanen bara en match i SHL med Linköping.


– Han fick en smäll mot Leksand som var lite värre än vad vi trodde från början. Han kommer att bli borta ett tag. Det är ingen jätteallvarlig skada, men han behöver läka helt enkelt, säger LHC:s huvudtränare Bert Robertsson till HockeyNews.se.


Corren var först med att berätta om skadan.


Det är oklart hur länge Whitney, som har gjort två mål och två assist på tio matcher, kommer att bli borta från spel. Men han ser åtminstone inte ut att spela mot Örebro eller Oskarshamn.


LHC-forwarden Joe Whitney skadades mot Leksand och kommer att bli borta den närmaste tiden. Foto: Bildbyrån.


– Nej, det kan jag nog sträcka mig till att säga. Han kommer inte lira den här veckan.


Mot Leksand var centern Mikael Frycklund inte med, men det berodde inte på någon skada.


– Frycklund är på banan. Han var utanför laget senast, men nu är han inne, säger Bert Robertsson som nu har backarna Mattias Bäckman och Anton Björkman samt centern Dan Pettersson på listan över långtidsskador.


Linköping har haft stor omsättning på ledarsidan i organisationen och det har tagit tid att få allting att fungera som önskat.


Bert Robertsson är själv ny i tränarstaben efter sina åtta år i Skellefteå.


– Det börjar sätta sig mer och mer tycker jag. Alltifrån att lära känna spelarna på riktigt. Det blir en annan grej när säsongen drar igång. Man får ett helt annat, ett spetsigare förhållande till varandra där det inte längre är någon lära känna-fas utan det är på riktigt. Du ska leverera, säger Robertsson.


LÄS MERMålvaktsprofilen får coachjobb i SHL-klubben: "Gick väldigt snabbt"


Under hösten har LHC dessutom brutit med forwarden Nick Sörensen som flyttade vidare till SHL-konkurrenten Rögle. I gengäld har man värvat Adam Helewka som debuterade mot Leksand.


– När vi har spelat tio matcher börjar det ta form ordentligt, att boa in sig på det viset, absolut. Det känner jag, säger Robertsson.


– Även hur vi jobbar i ledarstaben. Nu har vi fått in en ny målvaktstränare (Jonas Fransson) sent i vår konstellation så vi har haft det ganska turbulent. Det är något vi har känt att vi behöver ha ett jäkla tålamod i hur vi jobbar. Ta saker vidare. Och det tycker jag vi har haft.


LHC vann mot Leksand och vill nu ge hemmapubliken i Saab arena en seger mot Örebro på torsdagskvällen.


– Känslan just nu är att vi blir mer och mer sammansvetsade, hur vi spelar på isen och hur vi jobbar runt omkring. Det känner jag. Det går åt rätt håll, säger Robertsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)