HockeyNews
PLUS

Målet i Djurgården som Grewe väntat på i ett helt liv: "På tiden"

(10297) Albin Grewe-redigerad
Mattias Ek/HockeyNews.se/Bildbyrån

Publicerad: 13 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården fick vänta länge på det första målet mot Malmö. Nästan två perioder.

Ändå var det ingenting mot Albin Grewes väntan. 18-åringen hade sett fram emot det ögonblicket i hela sitt liv.

– Det var på tiden, säger Djurgårdsforwarden som kallas för ”T-Rex”.

SHL presenteras av ATG Sport 


Albin Grewe slog till med sitt första mål i SHL i karriären. Förra säsongen spelade han 15 matcher i Djurgården utan att få till någon poäng.


Hans 1-0-mål mot Malmö i slutet av den andra perioden blev också det matchvinnande. När nollan var spräckt orkade Malmö inte resa sig och Djurgården vann med 4-0.


Albin Grewe, som av Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson fått smeknamnet ”T-Rex”, tack vare sin kompromisslöst hårda spelstil gjorde en bra match även spelmässigt.


– Det är jättekul. Han jobbar alltid hårt och är en stark närkampsspelare och gillar att vara överst i näringskedjan och så är alla lite under och han vill äta upp dem. Idag tycker jag också att han spelar större över pucken än vad han kanske har gjort i tidigare matcher, tar större initiativ. Det är glädjande. Då blir det bra, säger Robert Ohlsson om 18-årige Albin Grewe.


Så här kan det se ut när Djurgården släpper lös Albin Grewe i hetluften i SHL. Foto: Bildbyrån.


Den här säsongen har han kommit lite i skymundan av Djurgårdens 17-årige forward Alexander Holtz, som tack vare sitt giftiga målskytte fått många rubriker.


Men Grewe är en stor talang han också, vilket fick honom draftad av NHL-klubben Detroit i somras. Han gläds med Alexander Holtz framgång även om de i praktiken slåss om speltid och en plats i Djurgårdens SHL-lag.


– Det är kul för ”Alex” är en grymt bra spelare. En snajper som gör mycket mål. Det är kul för honom. Jag försöker bara göra mitt jobb på isen. Det var skönt att få göra mål i dag, säger Grewe.


LÄS MERAvstängning stoppar den Detroit-draftade Djurgårdsforwarden


Holtz blev avstängd efter en tackling mot Luleå förra lördagen och får sitta vid sidan av i tre SHL-matcher.


Perfekt läge för Albin Grewe att ta över huvudrollen. I SHL-premiären mot Linköping fick han börja som extraforward och gjorde bara ett enda byte på 33 sekunder eftersom han blev utvisad direkt. En avstängning i juniorlaget gällde även i SHL och det har inte hjälpt honom heller i jakten på speltid. Konkurrensen i Djurgården är stenhård.


Man får inte slänga bort några chanser.


– Vi har sjukt många bra forwards. Det är 14-15 forwards. Det gäller att göra det bra varje träning och varje match för att få spela, säger han.


När det kommer till kritan har Albin Grewe egentligen siktet inställt på två saker den här säsongen.


– Jag vill bara ta en plats i laget. SM-guld med det här laget är mitt mål, säger han.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)