HockeyNews
PLUS

Avstängning stoppar den Detroit-draftade Djurgårdsforwarden

(9960) Albin Grewe-redigerad
Kenta Jönsson/Bildbyrån

Publicerad: 23 september 2019

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgårdsforwarden Albin Grewe har bara gjort ett byte i SHL den här säsongen.
Efter SHL-premiären mot Linköping har han varit – avstängd.

SHL presenteras av ATG Sport

För den Detroit-draftade Djurgårdsforwarden Albin Grewe, 18, har säsongen börjat aningen ryckigt.

I SHL-premiären mot LHC, där Djurgården vann med 4-2, började Grewe som extraforward. Och när han kom in i matchen hann den talangfulle spelaren bara vara på isen i 33 sekunder innan han blev den första i SHL att bli utvisad för en ”late hit” (sen tackling) på Linköpings Mikael Frycklund.

Det var den enda speltiden Albin Grewe fick den kvällen.

– Det är svårt att bedöma den matchen, konstaterar Grewe när han stannar till och pratat med HockeyNews.se efter måndagens träning på Hovet.

Djurgårdsforwarden Albin Grewe tryckte till LHC:s Mikael Frycklund i SHL-premiären. Foto: Bildbyrån

– Sedan har jag spelat två J20-matcher. Det gick väl så där. Den andra gick lite bättre. Jag kände jag kom in i det bättre och bättre.

Matcherna i J20 han syftar på var först borta mot Leksand och sedan borta mot Mora.

Men i mötet med Mora den 15 september hamnade han och lagkamraten Rasmus Kahilainen i bråk med Moras Adam Melkersson och Nils Nordh.

– Jag blev avstängd. Det var någon fight. Det var flera inblandade och det eskalerade lite. Det är sånt som händer, säger Grewe, som tillsammans med Kahilainen fick 5+5+20+20 för slagsmål och osportsligt uppträdande.

LÄS MER: Bert Robertsson biter ihop efter LHC-skadan: "Ska vara försiktig"

Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson säger till HockeyNews.se:

– Jag vet inte om de kallade någon för något. Om det var dåligt språkbruk.

Så frågan går vidare till Albin Grewe.

Blev du avstängd för slagsmålet eller för något du sa?

– Faktiskt är jag inte helt hundra. Jag tror kanske att det var någonting jag sa.

Från den 25 september är Djurgårdsspelarna klara för spel efter avstängningen och då gäller det att försöka spela till sig en plats i SHL.

Djurgården har stenhård konkurrens på forwardssidan där Gustav Possler försöker ta en plats efter sin långa skadefrånvaro, och där Albin Grewe också är ute efter en plats i laget.

– Jag tror vi är runt 15 forwards och det blir alltid någon som får stå över matcherna. Samtidigt är det bra med tuff konkurrens. Det blir bättre träningar. Det är ingen som kan slappna av. Jag försöker bara köra på. Jag vill spela varje match och vill visa det på träningarna, säger Albin Grewe.

Det gäller att försöka övertyga Robert Ohlsson om att få förtroendet.

– Han tycker att jag tävlar bra och att jag visar att jag vill vara med. Han har sagt att jobbar man på får man chansen, säger Grewe.

I Djurgårdens toppkedjor är det för närvarande skadefritt även om lagets poängkung Michael Haga stod över måndagens isträning. Det gjorde även backen Jesper Pettersson.
– De är på gymmet så det är lugnt, säger Robert Ohlsson.

Albin Grewe vill framåt och uppåt i Djurgården. Inget snack om den saken.

– I juniorerna har jag en mer offensiv roll och har gjort en del poäng. Här får man ta steg för steg och kanske börja i en fjärdelina och göra det enkla, och jobba ner motståndarna och göra mål på det sättet. Jag känner att jag kan spela i fjärdelinan också. Jag gillar att tacklas och att jobba hårt. Det passar mig också, säger Grewe.

Efter sommarens draft, där han valdes av Detroit Red Wings, fick han besöka NHL-klubben där så många svenska stjärnor bidragit till klubbens storhet.

– Det var roligt att se hur Detroit jobbar. Det är en bra organisation. Det var en bra upplevelse. De har haft många bra svenskar där och Håkan (Andersson, scouten) har gjort ett bra jobb och draftat många bra svenskar.

Vad fick du med dig för ord från Detroit?

– De sa att de gillar hur jag spelar, hur jag tävlar och de vill att jag ska fortsätta med det och göra det så bra som möjligt i Djurgården, säger Albin Grewe.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)