AnnonsLHC:s spetsvärvning spelklar till matchen mot Leksand


11 oktober

Linköping har gått en kamp mot klockan för att få den nye KHL-forwarden Adam Helewka spelklar till den oerhört betydelsefulla bortamatchen mot Leksand på lördagen.

På fredagseftermiddagen kom beskedet.


Annons

SHL presenteras av ATG Sport 


LHC kom överens med den Tre Kronor-meriterade forwarden Nick Sörensen att bryta kontraktet. Sörensen har fortsatt till Rögle.


LÄS MERSörensen om klubbytet: ”Då är pengar inte det viktigaste”


I gengäld har Linköping värvat den kanadensiske forwarden Adam Helewka, närmast från KHL-klubben Barys Nur-Sultan i Kazakstan där han har gjort ett mål och två assist på åtta matcher den här hösten.


Frågan de senaste dagarna har varit om den tidigare AHL-forwarden kan spela för LHC mot Leksand i Dalarna på lördagskvällen.


– Vi får se om vi får Adam spelklar eller inte. Det vet vi inte än faktiskt, sa Linköpings general manager Niklas Persson till HockeyNews.se vid lunchtid på fredagen.


– Jag vet vad som ska göras, men hur lång tid det tar vet jag inte, säger Persson.


Under fredagseftermiddagen kom det positiva beskedet att den 24-årige kanadensaren Adam Helewka kan spela mot Leksand.
Helewka gjorde 50 poäng (21 mål, 29 assist) för AHL-lagen Tucson och Milwaukee förra säsongen och ska producera mål och poäng i SHL är tanken.


– Adam är definitivt här för att hjälpa oss offensivt, inget snack. Han har bra siffror där. Han är bekväm med pucken. Sedan om han kommer att användas som center eller som vinge… Jag tror vi kommer att använda honom som vinge från början, säger Niklas Persson.


– Han har spelat både center och vinge förut. De sista två-tre åren har han bara gått vinge. Det är lite annorlunda att spela center där jämfört med här. Vi får se var han hamnar till slut.


Patrik Lundh och Broc Little är hela och friska igen i Linköping. Foto: Bildbyrån.


Det ljusnar även på skadefronten hos SHL-jumbon LHC. Två spetsforwards är spelklara till den kittlande bortamatchen mot nykomlingen Leksand, som har fyra raka förluster och fyra poäng mer än Linköping.


Det handlar om Patrik ”Peppe” Lundh och Broc Little.


– ”Peppe” spelade sista matchen, men var inte riktigt hel. Nu är han hel. Och så kommer Broc tillbaka och spelar. Om det inte har hänt något nu när jag var borta en halvtimme. På så sätt är det bra, säger Linköpings general manager Niklas Persson.


Poängmaskinen Broc Little, som har gjort ett mål och två assist på sina första fem matcher, har missat de senaste fyra SHL-matcherna för LHC.


Annons

Annons

Annons