HockeyNews
PLUS

Sörensen om klubbytet: ”Då är pengar inte det viktigaste”

(10115) Nick Sörensen
Bildbyrån

Publicerad: 3 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

ÄNGELHOLM. Han var nyckelspelare i Linköping och fick chansen i landslaget i fjol, men i nye LHC-tränarens Bert Robertssons upplägg passade han inte in. 

Nu berättar Nick Sörensen om varför han valde att lämna Linköping, om nytändningen i Rögle och att han vill nå tillbaka till Tre Kronor.

– Jag vet att jag har nivån när det funkar hockeymässigt och socialt, säger han till HockeyNews.se. 

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Nick Sörensen har knappt hunnit landa när HockeyNews.se träffar honom på sin nya arbetsplats. För bara några dagar sedan hade han ett giltigt treårskontrakt med Linköping, men runt klockan tre i söndags eftermiddag bröts det.

– Det är ganska många grejer som ligger bakom eftersom vi valde att flytta familjen och allting. Vi hade köpt boende och jag hade treårskontrakt där uppe, men i slutändan är det för att jag vill spela så mycket som möjligt. När möjligheten inte fanns där uppe och jag inte fick spela någonting kände jag att jag måste vidare. Då är pengar inte det viktigaste, säger han. 

Det dröjde inte länge förrän han hade kritat på för en återkomst till Rögle. Han känner att klubben har något bra på gång. 

– Jag har inte varit på insidan på några år, men utifrån känner jag att de tagit ett stort steg i rätt riktning. Laget blir bättre för varje år, bättre spelare vill hit. Det känns som att Abbotts (Cam & Chris) startat upp något bra. Jag pratade med några innan jag kom hit och de sa att de kör på en bra melodi, att alla trivs och att alla vet vad som krävs. Det är väldigt viktigt att man hittar den balansen mellan tränare och spelare, säger han. 

Säsongstarten har inte alls blivit som han tänkt sig. De första sex matcherna har Nick Sörensen fått knappa tio minuters istid per match, men om det var för att det skar sig med nye tränaren Bert Robertsson vill han inte kommentera. 

– Det var ingen optimal situation för mig, det är det enda kan jag säga, säger han. 

I fjol var Nick Sörensen en nyckelspelare för Linköping och i slutet av säsongen fick han debutera i det svenska landslaget. Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Sportchefen bekräftar – Nick Sörensen klar för Rögle

Nu är han tillbaka i Ängelholm och Rögle, där han spenderade två säsonger som junior och också fick seniordebutera när han var 15 år. 

– De här sex matcherna tar jag egentligen bara och kastar ut och från och med torsdag startar jag om min säsong igen, säger Nick Sörensen som är glad över att vara tillbaka på hemmaplan:

– Jag känner Ängelholm ut och innan. Nu blev det så att vi valde att ha en lägenhet i Helsingborg, där är jag ganska ny. Jag har inte varit där så mycket mer än när jag tagit båten över till Danmark. Sjukt spännande och sjukt skönt att ha mamma nära i Ängelholm. Det är en jättetrygghet att veta att livet är bra på och utanför isen när jag är här. 

I fjol du fick chansen i landslaget. Är målet att nå tillbaka dit?

– Självklart. Jag hoppas att det kan hända. Vi har ett väldigt bra lag och många bra spelare som kan hjälpa mig att ta ytterligare ett steg. När jag vet att jag kan ligga på den nivån så vill jag tillbaka dit. Jag vet att jag har nivån när det funkar hockeymässigt och socialt.

Vilken roll vill du ta här?

– Jag vill in och spela mitt spel. Så som jag sett Rögles matcher så är det inte så fruktansvärt rollfördelat. Det känns som alla följer samma melodi och det kan vara olika matchvinnare varje match. Jag vill egentligen bara in i Rögles spel och krydda det med mitt eget. 

LÄS MER: Här är nyförvärvets nya omgivning: ”Kommer passa in perfekt”

Nick Sörensen kliver in i hetluften direkt mot Luleå under torsdagen. Under sina två första träningar har han tagit plats i en av Rögles toppkedjor med Mattias Sjögren och Leon Bristedt. 

– Det känns bra. Det är två riktigt duktiga spelare som vill spela mycket offensivt. Det var bra fart på träningen, så det kändes som att det bara var att följa med de andra, säger Nick Sörensen som har god koll på motståndet:

– Jag mötte dem med Linköping för någon vecka sedan. Det är ett bra lag som är strukturerade och starka defensivt, samtidigt som de har en offensiv spets. Nu är det första matchen för mig, så jag kan inte säga så mycket vad vi ska lägga fokus på. Jag ska bara göra mitt bästa. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)