HockeyNews
PLUS

DIF-tränaren hyllar stjärnan efter förlusten: ”Bara en tidsfråga”

(10253) Robban
Bildbyrån

Publicerad: 10 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

ÄNGELHOLM. Djurgårdens storstjärna Patrik Berglund har haft svårt att hitta rätt i SHL-inledningen, men känner själv att det börjar lossna. 

Efter förlängningsförlusten mot Rögle hyllade DIF-tränaren Robert Ohlsson honom.

– Han kommer mer och mer tycker jag, säger han till HockeyNews.se

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Inför säsongen lyftes Djurgårdens Patrik Berglund fram som en av de största värvningarna i SHL:s historia. Inte konstigt, med tanke på att han har strax över 700 NHL-matcher på CV:et. 

Forwarden har dock haft svårt att hitta rätt i SHL-inledningen. Nu börjar det dock lossna och i toppmötet mot Rögle under torsdagen var han betydligt mer delaktig i spelet. Tränaren Robert Ohlsson hyllade honom efter förlängningsförlusten i Ängelholm:

– Han kommer mer och mer tycker jag. Det är en stor spelare med en tung kropp som sakta men säkert får bättre tryck på skridskorna. Han kommer växa in i ligan och bli bättre och bättre. Jag tycker redan nu att det ser bättre ut. Nu blev det ingen fullträff här i dag, men om jag jämför när Patrik (Berglund) började på is den 29 augusti efter en hackig försäsong, så är det mycket bättre fart på honom nu. När skridskoåkningen kommer i gång kommer han att klara av det han vill göra, säger han. 

Den senaste tiden har storstjärnan jobbat extra för att hitta rätt.

– Det är bara en tidsfråga innan allt kommer på plats. Nu börjar ork och skridskoåkning sitta där och då kan han bli delaktig i en högre grad i vinter, säger Ohlsson. 

LÄS MER: Storstjärnan sliter extra och hyllar sammanhållningen: ”Grym”

Huvudpersonen själv känner också att det går åt rätt håll.

– Just timingen och skridskoåkningen har blivit mycket bättre. I början var det väldigt jobbigt att hänga med, men nu känns det som att jag har mer puck. Jag måste fortsätta komma in på mål. Vi måste hitta ett bättre spel i anfallszon. Vi kommer in, tar ett skott och sen svänger det åt andra hållet. Det gäller att hitta mer anfallstid – då kan vi bli mycket farligare, säger Berglund. 

Patrik Berglund står så här långt noterad för fyra fullträffar på nio matcher, men någon frustration över poängkolumnen känner han inte. 

– Poängen bryr jag mig inte om lika mycket som när jag var mindre, om jag ska vara helt ärlig. Klart att det är kul och göra mål, men det viktigaste är helheten i spelet. Om jag kommer in i det kommer chanserna komma till mig, säger han. 

Djurgården låg under med 1–0 inför den sista perioden i toppmötet mot Rögle, men kom i kapp. I förlängningen såg dock hemmalagets Daniel Zaar till att extrapoängen stannade i Ängelholm.

– Det finns mycket bra, men även en hel del dåliga saker att ta med sig. Två perioder är helt okej, båda lagen går fram och tillbaka. Det är en tajt match. Vi gick in i tredje och det var bara ett mål upp, det var skönt att vi kom tillbaka. Bara synd att vi inte kan ta extrapoängen, säger Berglund efteråt och lyfter fram en styrka i Djurgården:

– Vi har inte förlorat en match på ett tag här. Vi åker inte och tar fulla pottar utan plockar lite poäng här och där. Även fast vi inte spelar vår bästa hockey är vi med i matcherna hela tiden. Det är positivt, men på samma gång har vi för stora perioder där det hackar i spelet och vi lägger fokus på fel saker. Det måste vi rätta till, säger han. 

Härnäst väntar Malmö på hemmaplan på lördag. Då får Berglund och gänget chans till revansch.

– Det är en lördagsmatch klockan tre och det kommer vara bra tryck på Hovet. Det är alltid tuffa matcher, så vi lär komma dit utvilade och ge hundra procent. Om vi fullbordar vårt spel i 60 minuter är vi verkligen svårslagna. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)