HockeyNews
PLUS

Målvakten borta på obestämd tid: “Huvudvärken sitter kvar”

(10246) marcus hellgren
Bildbyrån

Publicerad: 10 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Han inledde säsongen strålande med blott ett insläppt mål på två matcher.

Mot Timrå hemma fick Marcus Hellgren ett skott i masken – sedan dess har han saknats.

– Vi tog beslutet att jag inte kommer vara med den här veckan, men sen är det dag till dag, säger KHK-målvakten till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

Att åka på en skada är så klart aldrig bra, men det finns tillfällen som är sämre än andra.

För Marcus Hellgren kom den efter ett par matcher som hade varit minst sagt lovande.

– Det kändes bra för mig, absolut, men man kan se det där på olika sätt och att det är ett jävla oflyt. Samtidigt vet jag vad jag har för spel i mig så det är bara att försöka komma tillbaka och fortsätta spela på en bra nivå då. Men visst, det är klart att det var dålig tajming, säger Hellgren till HockeyNews.se.

KHK-målvakten stod både mot Mora och Södertälje i säsongsinledningen. Han höll nollan mot Mora och släppte bara in ett mål mot Södertälje. 

Mot Timrå fick han ett skott i masken redan i första perioden och tvingades kliva av. Det var för två veckor sedan. 

– Jag har haft huvudvärk sedan dess och nu tog vi beslutet att jag inte kommer vara med den här veckan, men sen är det dag till dag. Det är viktigt att man inte stressar fram något för man har hört många mardrömshistorier från folk som har stressat sig tillbaka. Det är bäst att man är fit for fight innan man kör igång. Tidigare hade folk kanske inte så bra koll på det här, men nu när man har hört om så många exempel så känns det dumt att inte lyssna på de som vet, säger han.

Har du haft hjärnskakning tidigare?

– Ja, men det är ganska längesen nu så det är inget jag är orolig för på det sättet, men man vill ju helst att skallen ska kännas bra och vara med. 

Kan du vara ute bland folk eller måste du ligga hemma i ett mörkt rum?

– Nej, jag är absolut inte så illa däran, men huvudvärken sitter kvar och det är den man får lyssna på. Det är inte den graden att huvudvärken är så allvarlig, utan jag tycker att jag klarar av både ljus och ljud. 

Den 25-årige målvakten belönades inför fjolåret med ett allsvenskt kontrakt efter flera starka år i Hockeyettan. Han spelade 20 matcher för Vita Hästen men fick inte förlängt där. I stället ramlade det in erbjudanden från England, Danmark och Norge, men till slut blev det Karlskrona sedan Arvid Holm lämnat för Färjestad.

– Jag gillar allsvenskan som serie och det är en bra språngbräda. När KHK hörde av sig var det egentligen ingen tvekan.

Du hörde ingenting från Vita Hästen?

– Nej, det var ingen kommunikation alls egentligen. Det kom ut där under kvalserien att Masiello (Oscar) var klar och det var kanske inte så bra tajming, även om man inte visste om det stämde. Efter säsongen var det helt enkelt öppet och de hade kontakt med min agent och skulle återkomma, men sen hörde vi liksom inget mer. 

Nu blev det alltså Karlskrona i stället, ett KHK som möter just Vita Hästen borta på fredagskvällen. 

Båda lagen har överraskat positivt så här långt och är topp åtta. Karlskrona har tre raka segrar.

– Det är väl ingen hemlighet att KHK tappade sina största poänggörare förutom Nicke (Johansson). Det är många tongivande spelare som har försvunnit och det är klart att det har kommit många frågor om vem som ska göra poängen, men jag tycker att vi har öppnat bra och vi har hela tiden tryckt på att vi är en lagmaskin. Framför allt på hemmaplan är vi väldigt starka och där kommer vi att plocka många poäng, säger Hellgren.

Här kan du läsa mer om Hockeyallsvenskan 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)