HockeyNews
PLUS

LISTA: Hallå, var är ni?

(2101) Hockeyettan
Montage

Publicerad: 12 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Närmare en tredjedel av grundserien är spelad och där vissa klivit fram och överraskat finns andra som vi fortfarande väntar på att det ska lossna för. Idag listar HockeyNews krönikör Mikael Mjörnberg fem spelare som har höga förväntningar på sig, men som ännu inte gjort något större väsen av sig i poängprotokollet.

Presenteras av Coolbet - odds från SHL till Hockeytvåan 

Sean McGovern, Tranås
Ifjol pryglade kanadensaren in 35 mål och sammanlagt 69 poäng på 29 matcher för Åmål i division 2. Något som fick sportchefen i Tranås Stefan Fransson att bli övertygad om att han var material som skulle hålla även på högre nivå. Men tränaren Karl Helmersson har McGovern i en fjärdekedja och han har inte lyckats åstadkomma mer än två ynka assistpoäng på åtta spelade matcher. Kommer det inte en uppryckning här inom kort är frågan om forwarden inte kommer att tvingas röra på sig.

Casper Evertsson, Strömsbro
21-åringen var den prisade hemvändaren som dundrat in poäng i SuperElit och säsongen som gick svarade för imponerande 50 poäng (22+28) på 39 matcher i Alpligan. Men starten i Hockeyettan med nykomlingen Strömsbro har blivit allt annat än en smekmånad för Evertsson som gick poänglös från sina fyra första matcher. Första poängen för säsongen kom via en assist mot Huddinge senast och kanske kan det vara det som gör att det släpper. Men det är många som förväntat sig betydligt mer från ynglingen.

Nestor Plarsmo, Hammarby
Ifjol tog han hela den östra serien med storm och dundrade in 40 poäng (18+22) på lika många matcher. I år är forwarden lika iskall som resten av det gravt underpresterande Hammarby. Han lirade inte i senaste 1-6-förlusten mot Sollentuna, men har på sina sju matcher där han varit ombytt så här långt inte lyckats komma med i protokollet vid mer än två tillfällen. Två futtiga assistpoäng för den annars så målfarlige anfallaren.

Tony Söderman, Östersund
Mellan 2013 och 2015 gjorde Söderman två starka säsonger som målkung i Mariestad. Han hivade in 20 respektive 22 kassar under de två säsonger han spenderade i klubben och värvades till Sundsvall i Hockeyallsvenskan. Sedan dess har det tagit tvärstopp. 26-åringen skickades tillbaka ner i Hockeyettan efter en säsong högre upp och har sedan dess varit bra, men inte extraordinär för KRIF och Östersund. Nu har skador förvisso stört en del, men här har Östersund en slumrande målskytt som åstadkommit noll poäng på sex matcher i den här säsongsöppningen.

Andreas Nordfeldt, KRIF
Nordfeldt är inne på sin nionde säsong i klubben och är närmast att betrakta som en inventarie i Soft Center Arena för alla unga nykomlingar i årets upplaga av KRIF. Med tanke på det nybygge klubben ställt på isen till den här säsongen blir den rutinerade anfallarens roll naturligtvis än större än vad den varit tidigare. Men än så länge har det gått lite trögt för trotjänaren. Hans roll har förvisso inte varit att vara den främste poängsprutan i laget, men pinnarna brukar ramla in betydligt mer ofta än sällan och ett ensamt mål över sju matcher är betydligt mindre än vad man kan förvänta sig att han ska producera.

Fler artiklar om Hockeyettan hittar ni här 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)