AnnonsLång frånvaro för nyförvärvet – tvingas till operation


8 oktober

Han spelade bara 14 matcher i Hockeyallsvenskan i fjol och i år har han inte spelat alls.

Nu tvingas nye Karlskogaforwarden August Gunnarsson till operation.

– Vi räknar inte med honom inom tio-tolv veckor, säger tränaren Staffan Lundh till HockeyNews.se.


Annons

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

August Gunnarsson har ett bökigt år bakom sig. Han missade i stort sett hela höstsäsongen förra året på grund av en ryggskada, och när han väl kom tillbaka började handen att spöka. 

Det blev bara 14 allsvenska matcher med Vita Hästen och ytterligare åtta matcher i kvalserien för den 23-årige forwarden som nu återigen har fått problem med handen.

– Vi trodde väl att det var bra, men sen började det här spöka när vi började träna. Jag ska inte sätta någon diagnos men det är en handskada och det är operation som väntar. Det går väl att spela på sprutor som i fjol, men någonting behöver göras så att han inte får långvariga men, säger Karlskogas tränare Staffan Lundh till HockeyNews.se.

August Gunnarsson, yngre bror till St. Louis-backen Carl Gunnarsson, fick sin juniorfostran i Färjestad men har spelat i Vita Hästen de senaste tre säsongerna.

I somras skrev han på ett ettårskontrakt med BIK Karlskoga. 

Nu väntar alltså operation och inget spel de närmaste månaderna. 

– Tanken är att operationen blir av inom kort, men jag vet inte när, säger Lundh.

När kan han vara tillbaka?

– Det vet jag egentligen inte, men vi räknar inte med honom inom tio-tolv veckor. Det är synd för honom, men självklart även för vår del. Nu funkar ryggen och höften, men så ramlar det här på i stället.

Karlskoga satte sig i morse på bussen upp till Umeå där Björklöven väntar i morgon. Förutom Gunnarsson saknas även Kevin Ekman Larsson. Däremot är Max Wennlund tillbaka efter några matchers frånvaro. 

Här kan du läsa mer om Hockeyallsvenskan 


Annons

Annons