HockeyNews
PLUS

Smolk i glädjebägaren efter historiska segern – back skadades

(10189) Jens Westin
Bildbyrån

Publicerad: 6 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Klang och jubel för Färjestad mot IK Oskarshamn. Men för backen Jens Westin blev matchen en mardröm. Efter en fotledsfraktur kan backen vara borta i över två månader.

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

12–0 mot nykomlingen IK Oskarshamn var historiskt bra siffror för Färjestads BK. Aldrig någonsin har klubben vunnit med större segermarginal i SHL. Dock var inte matchen lika munter för Jens Westin. Färjestadsbacken, som är inne på sin tredje raka säsong i klubben,  tvingades linka av isen i slutskedet.

Detta efter att skadat sig efter att ha täckt ett skott. Efter undersökning och röntgen står det klart att backen blir borta i upp emot två månader med en fotledsfraktur.

– Jens har ådragit sig en fotledsfraktur. Den är dock av en sådan art att den inte behöver opereras, men han blir borta från spel i 6-8 veckor, säger Mattias Hell i Färjestads medicinska team till klubbens hemsida.


Även Jens Westin har uttalat sig till hemsidan:

– Jag har ju min spelstil och i min uppgift är att förhindra att skott kommer fram, samt att jag ville att Arvid (Holm) skulle få hålla nollan. Skottet träffade illa så jag åkte och bytte. När jag åkte ut i mot nästa byte kände jag att något inte stod rätt till och när jag skulle göra en liten vändning så vek sig foten under mig och det gjorde jävligt ont helt enkelt.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)