AnnonsHär hamnar den förre SHL-målvakten – klar för hel säsong


3 oktober

Den förre Skellefteåmålvakten Joni Ortio har varit klubblös under hösten.

Men på torsdagen blev det klart var han kommer att spela resten av den här säsongen.


Annons

SHL presenteras av ATG Sport 


Det är de schweiziska ligaledarna ZSC Lions med Tre Kronors före detta förbundskapten Rikard Grönborg som huvudcoach som har lagt beslag på den tidigare Skellefteåmålvakten Joni Ortio.


Den finländske keepern skrev på torsdagen under ett kontrakt som gäller säsongen ut. Ortio har tränat med Zürichklubben de senaste veckorna.


– Joni är en stark målvakt. Jag ser ingen anledning till att vänta längre med att värva honom. Vi skulle ha letat aktivt förr eller senare ändå, säger ZSC Lions sportchef Sven Leuenberger till klubbens hemsida .


Joni Ortio är klar för ZSC Lions i Zürich. Han var en av SHL:s toppmålvakter under sina år i Skellefteå. Foto: Bildbyrån.


28-årige Joni Ortio gjorde två väldigt bra säsonger i Skellefteå mellan 2016 och 2018 innan han förra säsongen fortsatte till KHL-klubben Vitjaz Podolsk.


Nu blir han ett lyxproblem för Rikard Grönborg som i och med Ortios ankomst har tre målvakter att välja mellan.


– Ortios intåg ändrar inget eftersom Lukas Flüeler är vår uttalade förstemålvakt. Nu står vi väl rustade om det skulle vara något med våra båda målvakter, säger Leuenberger.


Även Daniel Guntern ingår i ZSC Lions målvaktstrio.


Enligt MrMadhawk har Djurgården visat intresse för Joni Ortio eftersom Djurgårdens andremålvakt Robin Jensen är skadad och behöver ersättas under den närmaste tiden.


LÄS MERDjurgården uttalar sig efter skadan på lagkaptenen Jacob Josefson


Annons

Annons