HockeyNews
PLUS

Djurgården uttalar sig efter skadan på lagkaptenen Jacob Josefson

(10114) Jacob Josefson/Dick Axelsson
Bildbyrån

Publicerad: 2 oktober 2019

FacebookXWhatsApp

Jacob Josefson avbröt matchen mot Brynäs efter bara fem byten på grund av en fotskada.
Djurgårdens lagkapten kommer att genomgå ytterligare undersökningar, men redan står det klart:
– Det kommer inte att bli spel de närmaste veckorna. Det är jag klok nog att förstå. Sedan får vi se hur lång tid det tar, säger Djurgårdens huvudtränare Robert Ohlsson till HockeyNews.se.

Det var i den första perioden borta mot Brynäs som Djurgårdens lagkapten Jacob Josefson fick en motståndare över sig i en sargduell och det bar sig inte bättre än att foten vek sig under honom.

Josefson, som precis hade missat en match på grund av sjukdom, kunde inte ta sig ut från isen på egen hand utan fick hjälp.

Djurgårdens Jacob Josefson kommer att bli borta i flera veckor, kanske ännu längre, efter fotskadan mot Brynäs. Foto: Bildbyrån.

På onsdagen undersöktes Jacob Josefson, men det arbetet kommer att fortsätta innan en diagnos är klar.

Den tidiga bedömningen låter inte så lovande.

– Foten är svullen så det är svårt att ha något exakt. Vi får se helt enkelt. Det kan vara alltifrån några veckor till om det är en gaffelsprängning som sitter lite högre än en ledbandsskada, då kan det vara åtta till tio veckor. Jag vet inte riktigt. Jag är en gissande människa just nu i stället för att säga något klart, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson till HockeyNews.se.

Djurgården kommer att ge sig ut på spelarmarknaden för att hitta en forward. Men det hänger ihop med att SHL:s och Djurgårdens skyttekung förra säsongen, Emil Bemström, nu har lyckats spela till sig en plats i NHL-klubben Columbus premiärlag tillsammans med bland andra ex-djurgårdaren Jakob Lilja.

– Vi har ju centrar, men det är klart att en kapten (Josefson) och en av ligans bästa spelare är det inte lätt att ersätta. Men centrar har vi. Där har vi ersättare. Michael Haga fick spela center idag på träningen. Det blir inga drastiska grejer där. På kort tid innebär det att (Gustav) Possler går från rehabilitering in i befintlig trupp, och (Albin) Grewe kommer närmare. Det är det korta perspektivet, säger Robert Ohlsson.

Dick Axelsson blir alltmer aktuell för en comeback i Djurgården efter succén i SM-slutspelet och läget i laget. Foto: Bildbyrån.

– I det lite längre perspektivet har vi sagt att om Emil blir kvar där borta kommer vi att behöva ersätta honom med en duktig forward. Det har vi sagt tidigare. Det är Joakim (Eriksson, sportchefen) som tittar på den frågan, vad som finns och vad som finns i plånboken.

Djurgården har kontakt med Dick Axelsson och det finns ett intresse från båda sidor.

LÄS MER: Djurgården serieledare – men Axelsson fortsatt aktuell: "Absolut"

Men den senaste veckan har även ett annat skadeproblem dykt upp för målvakten Robin Jensen, som har vilat från de två senaste matcherna.

– Vi har en målvakt som är skadad och som vi ska lösa. Det finns lite såna bollar också, säger Robert Ohlsson.

Djurgården har tolv matcher kvar framför sig i oktober, inklusive ett dubbelmöte med tyska mästarna Adler Mannheim i Champions Hockey League.

Det blir ett övermäktigt spelprogram för förstemålvakten Niklas Svedberg.

– Det är klart att vi inte kan ha Niklas stående alla matcher i oktober. Det blir ohållbart. Så Joakim har lite pusselbitar att titta på. Det har varit så varje säsong, säger Djurgårdscoachen Robert Ohlsson.

Enligt MrMadhawk  är den före Skellefteåmålvakten Joni Ortio ett tänkbart namn som ersättare för Robin Jensen i Djurgården under en kortare tid.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)