HockeyNews
PLUS

Sportchefen bekräftar – Nick Sörensen klar för Rögle

(10066) Nick Rrögle
Bildbyrån

Publicerad: 29 september 2019

FacebookXWhatsApp

Under dagen har det cirkulerat uppgifter från olika medier att Nick Sörensen är nära Rögle. Nu bekräftar sportchefen Chris Abbott för HockeyNews.se att forwarden är klar för klubben. 

– Det är en ung kille som är farlig på den offensiva delen i banan och vet hur man gör mål, säger han. 

Nick Sörensen har fått en tung start på säsongen. Den 24-årige forwarden står noterad för noll poäng på sex matcher och har fått begränsat med speltid de senaste matcherna.

Under söndagseftermiddagen meddelade Linköping att parterna valt att gå skilda vägar, och sedan dess har flera medier rapporterat om att den landslagsmeriterade forwarrden är på väg mot en återkomst till Rögle, där han spelade som junior. Helsingborgs Dagblads uppgifter säger till och med att han är klar.

När HockeyNews.se når Rögles sportchef Chris Abbott bekräftar han att så är fallet.

– Det stämmer. Nick (Sörensen) ansluter till oss för resten av den här säsongen, säger han. 

– Det är en ung kille som är farlig på den offensiva delen i banan och vet hur man gör mål. Nu dök möjligheten upp och det passade perfekt för oss. 

Hur ser du på hans tunga säsongsstart?

– Det är inget vi lägger någon större vikt vid. Vi har följt honom länge och vet att han varit en producerande spelare på den här nivån tidigare. Han gjorde 14 mål förra säsongen till exempel. Jag gillar honom som spelare. 

Därmed adderas ytterligare en spelare till truppen som har lokal anknytning till staden och laget.

– Det är viktigt för oss. Nick har varit här förut och vet hur staden och klubben fungerar. Det är en perfekt situation för båda parter. Jag tror att han kommer passa in bra hos oss, säger han. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)